Căutare Live

S-ar fi aflat în ce țară ar fi fugit fostul primar Sorin Oprescu. Unde se află acum, după ce a fost condamnat la închisoare

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, dar polițiștii au constatat că este de negăsit.

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, dar polițiștii au constatat că este de negăsit.

Hepta

Se pare că fostul edil al capitalei, Sorin Oprescu, ar fi părăsit țara în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe la Vama Giurgiu.

Pentru că polițiștii nu l-au găsit, Sorin Oprescu este dat în urmărire generală. Acesta a fost pus sub acuzare în urmă cu 7 ani de procurorii DNA. Pe 13 mai 2022, compleul format din trei judecători ai curții de Apel București a dat sentința definitivă, potrivit Observator.

S-a speculat că Sorin Oprescu ar fi în Grecia

Fostul edil al Bucureștiul a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, aceasta fiind pedeapsa dublă față de cea stabilită inițial de instanță, acum 4 ani.

Sorin Oprescu a fost condamnat în primă instanță în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti a schimbat ulterior încadrarea juridică în cazul lui Oprescu, din "constituire de grup infracţional organizat" în "constituire de grup infracţional organizat în formă agravată", fapt care ăi aduce acum fostului primar o pedeapsă dublă față de cea inițială.

Citește și: "Bă, nu fiți fraieri!" Prima reacție a lui Sorin Oprescu după ce a fost demis din funcție: "Voi contesta decizia"

Sorin Oprescu a fost căutat pentru a fi arestat la domiciliul său din București, dar se pare că polițiștii nu l-au găsit la adresă, dar nici la locuința sa din Ciolpani.

Potrivit rechizitoriului DNA, încă din 2013, Sorin Oprescu ar fi condus un grup infracțional din care mai făcea parte și Bogdan Cornel Popa, fostul director al Administrației Cimitirelor. În 2015, acesta i-ar oferit mită în valoare de 25.000 euro fostului edil al capitalei. Această sumă provenea din acte de corupție.

Sorin Oprescu nu primise interdicția de a părăsi țara și, prin urmare, acesta a plecat în Grecia în urmă cu 2 săptămâni. Se pare că inițial se credea că fostul edil al capitalei ar fi în Austria, acolo unde e stabilit fiul acestuia.

Conform procedurii, Sorin Oprescu are la dispoziție 24 ore pentru a se preda. Pentru că nu era de găsit, polițiștii l-au dat deja în urmărire generală.

În acest dosar au mai fost daţi în urmărire generală şi Bogdan Popa - fostul subaltern al lui Sorin Oprescu - condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare, dar şi Romeo Albu, zis "Romică", un complice la faptele de corupție săvârșite de Sorin Oprescu. Acest bărbat a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală

"Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infractional organizat în variantă agravată.", scrie pe site-ul poliției.

Citește și: „Măcel” la Spitalul „Universitar”. Sorin Oprescu și încă 4 șefi de secție au fost demiși din toate funcțiile! Nu mai au scăpare: au fost filmați!

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, Instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Cine e și cum arată soția lui Cristian Popescu Piedone, Iulia Piedone. Foarte puțini știu cum arată nevasta fostului edi... Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica Cristinei și a lui Denis Ștefan, actorul din „Inimă de Țigan”. Dominique a...
Parteneri
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Catine.ro
Ultimele știri
x