Antena Căutare

Aurelian Temişan, unul dintre cei patru juraţi ai transforming show-ului “Te cunosc de undeva!”, revine la Eurovision, la 25 de ani după ce s-a lansat în muzică!

Aurelian Temisan s-a calificat alaturi de Alexa Niculae cu piesa “Chica Latina” in finala concursului Eurovision, eveniment ce va avea loc la Cetatea Baniei, pe data de 8 martie.

Aurelian Temisan s-a calificat alaturi de Alexa Niculae cu piesa “Chica Latina” in finala concursului Eurovision, eveniment ce va avea loc la Cetatea Baniei, pe data de 8 martie.

Va fi o experienta emotionanta pentru artist, intrucat de Craiova il leaga amintiri despre parintii sai, despre copilarie si adolescenta, precum si prieteni de suflet.

“Pastrez si acum amintiri foarte vii, o parte dintre ele legate de echipa de junior la handbal in care jucam in adolescenta. Daca nu as fi devenit interpret, probabil as fi continuat cariera sportiva. Totusi, orice cariera sportiva se incheie, iar apoi continui probabil ca antrenor sau profesor de sport. Totusi, viata nu este tot timpul asa cum ti-o doresti tu, ci uneori asa cum iti este scris!”,marturiseste artistul.

Responsabil de cariera sa muzicala a fost tatal sau, care l-a luat de mana (la propriu) si l-a inscris la festivalul de la Mamaia. „Eu nu am stiut ca am aptitudini muzicale. Tatal meu m-a testat prin casa, auzindu-ma cum cantam dupa placile de pick-up sau dupa melodiile de la radio si m-a aruncat in aceasta lupta. Mi-a zis: <<Hai macar sa incercam sa vezi cum este!” si m-am prezentat la Festivalul de la Mamaia in 1989, de unde mi se trage toata aceasta frumoasa <<aventura>> muzicala si o cariera, pe care o consider tot timpul undeva la inceput”, marturiseste artistul.

Aurelian Temişan pregăteşte un proiect nou muzical, alături de trupa care îl acompaniază “The Funk Society”, dar îşi pune mari speranţe şi în prezenţa pe scena Eurovisionului, care speră să îl „propulseze”, asemenea unui avion Boeing, de pe scena din Craiova direct la Viena! Cu toate ca a avut un inceput de an foarte dificil, solistul incearca sa priveasca cu optimism catre viitor si se concentreaza la cariera profesionala pentru a trece mai usor peste problemele de natura personala. Tocmai de aceea, a ales o piesa „solara” si optimista!

„Energiile bune se atrag! O stiam pe Alexa Niculae de la alte emisiuni TV, auzisem ca este o <<veterana>> a participarii la Eurovision, dar compozitorul Mihai Alexandru a facut posibila aceasta colaborare inedita. Europa cauta veselie, iar melodia Chica Latina este cea mai antrenanta dintre toate melodiile calificate. Show-ul nostru va fi exploziv, cu multa miscare, ce ii va face sa danseze atat pe cei din sala, cat si pe cei din fata televizoarelor”, spune Aurelian Temisan.

Este a doua oara cand artistul participa la Eurovision, acesta clasandu-se in 2003 pe locul 2, dupa Nicola. „Mi-am zis ca daca acum 12 ani am fost invins de Mihai Alexandru, daca am terminat pe locul 2 in finala, pentru locul 1 imi trebuia mai multa energie. De aceea m-am retras, nu mult, ci vreo 12 ani. Asa ca, iata-ma revenind alaturi de invingatorul de atunci (Mihai Alexandru), dar de data aceasta o avem si pe <<Chica>>, pe Alexa care vine si intregeste acest trio”.

"Te cunosc de undeva!", lider de audienta in mediul urban... Lidia Buble și-a cumpărat prima mașină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x