Antena Căutare

Cele mai cunoscute opere şi serii narative ale ilustratorului Christoph Niemann, prezentate în premieră la Bucureşti

Cele mai cunoscute opere şi serii narative ale ilustratorului german Christoph Niemann, între care „Coperţile The New Yorker/ The New Yorker covers”, „Desenele de duminică/ Sunday Sketches”, „Forme/ Pattern”, „Caietele de notiţe/ Sketchbooks”, „Să dospească/ Let It Dough”, „Ilustraţii politice/ Political Illustrations”, „Oraşul abstract/ Abstract City” şi „Ilustraţiile Wired/ Wired”, vor fi prezentate în premieră la Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi la Hotspot Workhub.

Vernisaj va avea loc pe 27 februarie, la ora 19:00, în prezenţa artistului. Intrarea este gratuită.

O prezentare şi vernisaj vor avea loc la Hotspot Workhub, pe 28 februarie, de la ora 10:30 (The Mark/ Podium Building).

Acuarele şi desene pe şerveţele de cafea, lucrări fotografice şi cărţi de autor, ilustraţii din pixeli şi animaţii de realitate virtuală - Niemann găseşte întotdeauna noi forme de exprimare artistică. Cu ochelari pentru realitatea virtuală, aplicaţii pentru copii şi adulţi şi lucrări video, expoziţia este o experienţă artistică completă.

Mereu la obiect, Christoph Niemann surprinde impresii, spune poveşti, transformă obiecte în miniaturi poetice. Surprinde cu perspective neaşteptate asupra a ceea ce este aparent familiar şi permite publicului să devine parte integrantă din procesul artistic. În lucrările sale explicit politice, Niemann e ca un comentator tăios al zilelor noastre, ilustraţiile sale de copertă pentru The New Yorker devenind emblematice.

Articolul continuă după reclamă

Christoph Niemann (n. 1970) este artist, autor şi animator. Lucrările lui apar în mod regulat pe coperţile revistelor The New Yorker, National Geographic şi The New York Times. Lucrările de artă ale lui Christoph Niemann au fost prezentate în numeroase retrospective muzeale. A desenat în direct la Bienala de Artă de la Veneţia, la Jocurile Olimpice de la Londra şi a schiţat „Maratonul oraşului New York/ The New York City Marathon” în timp ce alerga. A creat prima copertă care foloseşte realitate augmentată pentru revista The New Yorker, precum şi o animaţie în realitate virtuală de 360 de grade, desenată manual pentru numărul US Open al revistei. Printre clienţii lui se numără Hermès, Google, LAMY şi Muzeul de Artă Modernă din New York.

Este membru al Alliance Graphique Internationale (Alianţa internaţională a artiştilor grafici). În 2010, a fost inclus în Art Directors Club Hall Of Fame. A semnat mai multe volume, inclusiv monografia „Schiţe de duminică/ Sunday Sketching” (2016), „Cuvinte/ Words” (2016) şi „Suvenir/ Souvenir” (2017).

Cea mai recentă carte a sa, „Speranţe şi vise/ Hopes and Dreams”, are ca subiect călătoria pe care a întreprins-o la Los Angeles pentru a-l întâlni pe artistul David Hockney. Cu Jon Huang a creat aplicaţiile pentru copii „Petting Zoo” şi „Chomp”. Opera sa este subiectul unui episod din „Abstract”, un serial Netflix.

Sursa : news.ro

Dirijorul britanic Leo Hussain va reveni la Sala Radio cu un program Elgar şi Sibelius... Siobhán Parkinson, reputată scriitoare pentru copii, pentru prima dată în România...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x