Mihai Mihalcea a creat un proiect de biografie fictionala in care limita fragila dintre discursuri personale si imaginare si constructia identitatilor multiple sunt chestionate intr-un demers care vorbeste despre spatiul public din Romania. Farid Fairuz, libanezul creat de directorul CNDB, pune sub semnul intrebarii toate elementele fictionale prezente in discursurile romanesti. In procesiunea sa, Fairuz a invocat cinci spirite/fiinte cu care a putut stabili un contact extrasenzorial: Sybilla, mama Shipton, Carmen Harra, Vanga Dimitrovna si Mi-Fei.
Farid Fairuz este nascut la Beirut dintr-o mama libaneza si un tata evreu. Ramane de mic marcat de povestea de dragoste a parintilor sai, nevoiti sa traiasca in clandestinitate vreme de 10 ani migrand intre Turcia, Siria, Liban și Iordania. Dupa disparitia lor in razboiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care il educa conform credintelor lor. La varsta de 11 ani este infiat de o bogata familie iordaniana care se preocupa de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge sa studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic si contemporan.
Intr-un interviu, directorul CNDB afirma: „Mihalcea e responsabil, trebuie sa fie lucid si decent. Eu, Farid, imi permit sa ma hazardez in elucubratii si deliruri, sa ma pierd in ideologii si religii diferite, sa ma joc "politically incorrect", sa experimentez, sa testez."
Pretul intreg al unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei, insa pentru elevi, studenti si pensionari pretul este de 10 lei. Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.
Sursa: cndb.ro