Căutare Live

Matei Ioachimescu si Horia Maxim, recital de flaut si pian la Sala Radio

Marti, 25 ianuarie, la ora 19:00, Sala Radio va gazdui un recital de flaut si pian sustinut de Matei Ioachimescu si Horia Maxim. Cei doi solisti vor intepreta Sonata "Undine” de Carl Reinecke, Balada de Frank Martin si doua sonate de Cristian Lolea, respectiv Cesar Frank

Matei Ioachimescu incepe studiul pianului la varsta de cinici ani, iar flautul il descopera noua ani mai tarziu, la liveul de muzica "George Enescu" din Bucuresti. Isi continua studiile un an la Conservatorul din Bucuresti sub indreumarea profesorului Vrigil Francu, pentru ca in 1998 sa fie admis la Hochschule fur Musik und darstellende Kunst din Viena, la clasa de solistica a profesoarei Barbara Gisler Haase. Asista la cursuri de maiestrie cu Wolfgang Schulz, Heidi Peter Indermuehle, Aurele Nicolet si Renate Armin Greiss.

Matei Iochimescu este "Magister Artium" al Universitatii din Viena si laureat al mai multor premii si burse din Romania si Austria. Din 2003, este solist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti, Internationale Donau Philarmonie, Salonorchester Alt Wien si Spirit of Vienna Ensemble. Este profesor invitat al „Up Bow Summer Academy" din Viena si al cursurilor de maiestrie din Bistrita.

Horia Maxim este considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale, abordand un repertoriu vast atat ca solist concertist - colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania, cat si in diferite ansambluri camerale.

Maiestria sa interpretativa a fost apreciata in recitalurile si concertele sustinute in importante sali de concert din Germania, Austria, Italia, Spania, Argentina si Japonia. Laureat al multor concursuri nationale si internationale, Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, interpretand, printre altele, un numar semnificativ de lucrari in prima auditie.

In paralel cu activitatea solistica, Horia Maxim este profesor titular la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti; in aceasta calitate fiind invitat in dese ocazii in juriile unor importante concursuri nationale si internationale.

Sursa: Sapteseri

S-a intamplat pe 28 iunie! Romania a cedat Basarabia si nordul Bucovinei catre URSS... Circul Globus a castigat bronzul la Festivalul de la Monte Carlo, pentru a treia oara...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri