Căutare Live

Patru romane de debut, incluse pe lista scurtă a Booker Prize, cea mai diversă din toate timpurile

Patru romane de debut se numără între cele şase titluri care alcătuiesc lista scurtă a Booker Prize pe 2020, iar toţi autorii sunt din afara Marii Britanii, informează BBC.

Lista scurtă este compusă din: „The New Wilderness”, de Diane Cook (SUA), „This Mournable Body”, de Tsitsi Dangarembga (Zimbabwe), „Burnt Sugar”, de Avni Doshi (SUA), „The Shadow King”, de Maaza Mengiste (Etiopia-SUA), „Shuggie Bain”, de Douglas Stuart (Scoţia-SUA) şi „Real Life”, de Brandon Taylor (SUA).

Cu patru autori de culoare, lista scurtă, anunţată marţi, reprezintă cel mai divers lineup din istoria premiului. Debutanţi sunt Diane Cook, Avni Doshi, Douglas Stuart şi Brandon Taylor.

Britanica Hilary Mantel, selectată pentru a treia oară în cursa pentru premiul pe care l-a câştigat de două ori, nu a ajuns pe lista scurtă cu ultima carte din trilogia Thomas Cromwell, „The Mirror and the Light”. Ambele titluri anterioare din trilogie, „Wolf Hall” şi „Bring Up the Bodies”, au câştigat.

Cel mai prestigios premiu literar britanic recompensează cel mai bun roman scris în limba engleză şi publicat în Marea Britanie sau Irlanda, indiferent de naţionalitatea autorului.

Temele abordate în cele şase romane finaliste pornesc de la schimbările climatice şi merg până la viaţa din Zimbabwe, demenţă şi femeile-soldat din Etipia anului 1935.

Câştigătorul va fi anunţat pe 17 noiembrie.

Anul trecut, scriitoarele Margaret Atwood şi Bernadine Evaristo au împărţit distincţia în valoare de 50.000 de lire sterline, în ciuda faptului că regula stabilită în 1992 era ca premiul să fie acordat unui singur autor.

Sursa: News.ro

Expoziţia de fotografie în aer liber "Trecut-au anii 1990 vs 2020", deschisă la Palatul Suţu... DWF & Denttaglio - Premiu pentru cea mai bună campanie SEO din Europa în domeniul sănătății...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri