- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Proiectul se va desfasura in perioada 23 decembrie 2010 - 9 ianuarie 2011 in spatiile expozitionale ale Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.
In ziua vernisajului Posta Italiana va emite un timbru special dedicat marelui artist roman, care va fi distribuit la punctul Serviciului Filatelic amenajat de Posta italiana in incinta Institutului Roman. Dupa vernisaj, timbrul va fi pus in circulatie timp de trei luni, fiind distribuit de Serviciul Filatelic din Venetia (Dorsoduro, 3510 - Fondamenta del Gaffaro).
Ulterior, emisiunea filatelica dedicata lui Marcel Chirnoaga va fi depozitata la Muzeul Istoric al Postei Italiene de la Roma.
Demersul se inscrie in disciplina „marcofiliei", care imortalizeaza cu metode specifice aspecte de la evenimente culturale, economice si sociale de o deosebita importanta. Designul timbrului dedicat memoriei lui Marcel Chirnoaga a fost elaborat de Marilena Berti si reprezinta in mod stilizat semnificatia interculturala pe care autoarea o atribuie operei regretatului artist roman.
Marcel Chirnoaga s-a nascut la 17 august 1930, la Busteni, judetul Prahova. Graficianul Marcel Chirnoaga, considerat unul dintre cei mai mari artisti plastici contemporani, a murit pe 23 aprilie 2008 la varsta de 77 de ani. De-a lungul vietii sale, artistul a realizat peste 3.000 de lucrari, exceland in desene, gravuri, picturi si sculpturi. Criticul de arta Pavel Susara declara la moartea maestrului Chirnoaga ca este o mare pierdere pentru comunitatea de artisti romani.
"Era un grafician venit din matematica. Nu a avut o diploma in arte plastice, nu a fost un profesionist in sensul academic al cuvantului. Dar a avut o energie launtrica extraordinara si un imaginar extraordinar. El a adus in grafica romaneasca un anumit tip de imaginar salbatic, o feerie a grotescului, care este mai putin accesibila unui artist cu studii sistematice. A avut curajul sa sfideze normele, mai mult sau mai putin valide, ale graficii care merge mai mult pe limbaj decat pe naratie retorica", declara pentru Hotnews criticul Pavel Susara.
Foto: surprising-romania.blogspot.com
Spectacolul "Spargatorul de nuci", pe scena si pe gheata... Revelion cu Ahmet Sendil, Monokode si Shlomi Aber la Zebra Club (Bacau)...