"Vanatoarea regala". Unul dintre cele mai profunde romane din literatura contemporana. "O creatie remarcabila a prozei romanesti postbelice." Un roman simbolic, care impresioneaza prin complexitate si viziune. Un roman care "vorbeste" despre atat de multe adevaruri din viata noastra: "De ce sa fugim de adevar si sa dam la batranete peste el, sa-l descoperim fara sa vrem si sa vedem ca nu mai foloseste adevarul la nimic...", spune Dumitru Radu Popescu in "Vanatoarea regala". "D.R. Popescu este unul dintre acei scriitori care stiu sa creasca de la o carte la alta.
Explorarea spatiului imaginar ales este tot mai profunda, uneltele, mai desavarsite. Inaintarea este cu atat mai evidenta, cu cat - printr-un fel de sfidare a propriilor limite - prozatorul reia intr-o lucrare mai noua unele date folosite intr-una mai veche si - fara sa se repete - isi incearca din nou puterile sporite", apreciaza criticul literar Nicolae Balota.
Dincolo de creatia sa tulburatoare, dincolo de toate epitetele si metaforele care ar putea descrie "Vanatoarea regala", trebuie sa spunem ca "D.R. Popescu este un scriitor de continut, de substanta. Comunica idei despre oameni si viata, fara a dispretui modul artistic in care ideile sunt comunicate. Preocuparea constanta a scriitorului (fie ca reinvie scene dramatice din timpul razboiului, fie ca descrie intamplari din zilele noastre) este aceea de a analiza modul in care oamenii inteleg lucruri esentiale, se descopera pe ei insisi descoperind lumea", spunea criticul literar Paul Georgescu.
Citeste si Jurnalul!