Antena Căutare

Spectacolul „Daughters”, o critică la adresa feminismului tradiţional, la Centrul Naţional al Dansului

Spectacolul „Daughters”, concept şi coregrafie semnate de Simona Deaconescu, va fi prezentat, pe 19 şi 20 octombrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului.

Spectacolul „Daughters”, concept şi coregrafie semnate de Simona Deaconescu, va fi prezentat, pe 19 şi 20 octombrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului.

Interpretarea şi textul aparţin Georgetei Corca, Simonei Dabija şi Teodorei Velescu, iar muzica este semnată de Monocube (Germania). Artista germană M. Kardinal a realizat compoziţia vizuală.

„Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii personale ficţionale, încărcate de ironie şi suspans se împletesc creând o nouă identitate.

Spectacolul semnat de Simona Deaconescu, fondatoarea Tangaj Dance, explorează motivaţiile şi modalităţile de expresie ale fiicelor generaţiei hippie, copile teribile ale post-punk-ului, care au încercat să sfideze omogenizarea colectivă, aflându-se într-un proces continuu de auto-actualizare şi afirmare a individualităţii creative.

„Daughters” este, în acelaşi timp, un spectacol strâns legat de experienţa personală a artistelor, de felul în care generaţiile trecute le-au influenţat viziunea asupra propriului corp. De altfel, suprapune un context semi-ficţional al datei la care s-au născut protagonistele şi universul fiecăreia dintre ele.

În crearea acestei piese, dar şi pentru o altă lucrare scurtă care urmează a fi prezentată la Dusseldorf, imediat după premiera „Daughters” din Bucureşti, Deaconescu a fost influenţată de viziunea Doonei Haraway - „A Cyborg Manifesto” - publicată în 1984. Manifestul critică noţiunile tradiţionale de feminism, în special feminismul bazat pe identitate politică şi încurajează coaliţia prin afinitate.

Coregrafa consideră că viziunea lui Haraway este foarte potrivită pentru societatea în care trăim acum.

Spectacolul face parte din trilogia „Sons and Daughters” - o primă etapă a proiectului a fost realizată în Canada, în cadrul Springboard Danse Montreal, şi a constat într-o instalaţie performativă creată de coregrafa Simona Deaconescu alături de o echipă internaţională de 15 dansatori, ea fiind prima şi singura româncă selectată până acum la acest festival. Lucrarea a fost prezentată la Usine C în Montreal, pe 28 iunie, în cadrul secţiunii Emerging Choreographers.

Spectacolul de 40 de minute face parte din proiectul „Sons and Daughters” cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Sursa : news.ro

Brâncuşi pictat de Modigliani şi singurul bronz autentic din lume al sculpturii "Leda", în prima retrospectivă... Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, recompensat cu Medalia de argint „Alexandru Ioan Cuza”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x