Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Varujan Vosganian a lansat volumul "Cartea Soaptelor" la Suceava

Varujan Vosganian, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, a lansat cartea sa “Cartea Soaptelor” si la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. Evenimentul a adunat peste 200 de studenti si profesori si a fost gazduit de Auditorium-ul “Joseph Schmitd”

In deschiderea manifestarii, rectorul Adrian Graur a salutat prezenta lui Varujan Vosganian, aceasta fiind o posibilitate in plus pentru studentii suceveni de a-l cunoaste pe autor, dar si de afla detalii despre soarta tragica a poporului armean, poate prea putin cunoscuta romanilor.

Mircea Diaconu, decanul Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii a tinut sa mentioneze ca aparitia volumului "Cartea Soaptelor" era una absolut necesara pentru cititorul roman, "un epic netraditional, un roman teribil al calvarului".

Cartea are motto-ul "Noi nu ne deosebim prin ceea ce suntem ci prin mortii pe care ii plangem", fiind o cronica a comunitatii armenesti din Romania. Autorul povesteste despre genocidul impotriva armenilor petrecut in timpul Primului Razboi Mondial, prin prisma experientei bunicilor si rudelor sale.

La randul sau, Varujan Vosganian, a multumit studentilor prezenti in sala, mentionand ca Suceava a avut o importanta mare pentru armenii din Romania, aici infiintandu-se primul episcopat armean din tara.

Recomandari