Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Zilele Bucureștiului 2019. Programul evenimentelor și restricțiile de circulație

Anul acesta Zilele Bucureștiului sunt sărbătorite pe 21 și 22 septembrie. Primăria Capitalei oferă acces gratuit la toate concertele și evenimentele desfășurate în aceste două zile. Află ce surprize sunt pregătite pentr și ce restricții de circulație sunt impuse.

Anul acesta Zilele Bucureștiului sunt sărbătorite pe 21 și 22 septembrie. Primăria Capitalei oferă acces gratuit la toate concertele și evenimentele desfășurate în aceste două zile. Află ce surprize sunt pregătite și ce restricții de circulație sunt impuse.

Oficial ziua Bucureștiului este pe 20 septembrie, zi în care se împlinesc 560 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Sâmbătă și duminică, Bulevardul Unirii și Piața Constituției vor găzdui o serie de evenimente și concerte.

iCeleBrate my City

iCeleBrate my City se desfășoară între Piața Unirii și Piața Constituției, astfel Bulevardul Unirii se va transforma într-o zonă pietonală plină de distracție și voie bună.

Primăria Capitalei a anunțat: „Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați în fiecare zi, începând cu ora 10:00,cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele, ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat, dar și multe alte surprize”

Citește și: Bucureștene, ai trecut de mii de ori pe lângă ea, dar știai că a fost casa actorului Constantin Tănase? Fiu de analfabeți care se iscăleau cu degetul, artistul a vrut să aibă un paradis al lui în mijlocul Capitalei

iMapp de Zilele Bucureștiului 2019

Concursul internațional onal de 3D video mapping – iMapp Bucharest se află a a 6-a ediție și va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției.

În concurs sunt înscrise 8 echipe care vor voncura prin prezentarea lucrărilor pe Palatul Parlamentului.

Finaliștii vor crea lucrări de 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”.

Cele 8 echipe sunt:

  • isual Design (câștigător al festivalului 1 minute projection mapping competition din Japonia);
  • George Berlin Studios(câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.);
  • 404.Zero (câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania);
  • MØjØ STUDIO (câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina);
  • Marco Morgese (câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania);
  • Michele Pusceddu (câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria);
  • René şi Andrzej (câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 dinRomânia);
  • Mindscape Studio (câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

Bucharest Street Food Festival

Cei care vor să petreacă de Zilele Bucureștiului se vor putea bucura de cele mai gustoase mâncăruri aduse în stradă. Bucătarii sunt pregătiți să ofere participanților surprize delicioase.

Citește și: Cum a fost distrus Bucureştiul la dorința lui Nicolae Ceaușescu, însetat de putere! Istoria cartierului Uranus și drama pe care au trăit-o peste 50.000 de români

Zilele Bucureștiului 2019 - Concert

Startul distracției va fi dat de concertul celebrii SCHILLER și Waldeck vor deschide oficial marele eveniment.

SCHILLER este cel mai cunoscut artist de muzică electronică din germania, și unul dintre cei mai apreciați din întreaga lume. În deschiderea acestuia vor urca pe scenă cei de la Waldeck, trupa vieneză a muzicianului Klaus Waldeck.

Zilele Bucureștiului 2019 - restricții de circulație

Pe parcursul evenimentului se va restricționa traficul în felul următor:

Pe 20 septembrie, orele 12:00 până pe 23 septembrie, orele 06:00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins intre Bd. I.C. Bratianu si Piata Constitutiei, precum si pe Bd. Libertatii, tronsonul cuprins intre Calea 13 Septembrie si Bd. Natiunile Unite.