Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

10 mari actori care nu au luat niciodata Oscarul

Desi au ajuns faimosi in intreaga lume, au milioane de fani, un numar mare de filme nominalizate la diferite premii prestigioase si performante excelente in peliculele de pe micul ecran, unii actori mari nu au reusit niciodata sa ia Oscarul. Vezi mai jos despre cine este vorba!

1. James Dean

A murit la 24 de ani, iar in scurta sa cariera cinematografica a fost de doua ori nominalizat la Oscar, pentru filmele "The Giant" si "East of Eden". Din pacate, pentru pelicula "Rebel without a cause" (si cea mai buna, de altfel) nu a luat niciun premiu.

2. Johnny Depp

Unul dintre sex-simbolurile zilelor noastre, Johnny Depp nu a reusit nici pana acum sa castige un premiu Oscar, desi a avut trei nominalizari pentru: "Sweeney Todd", "Finding Neverland", si "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl".

3. Leonardo DiCaprio

Nominalizat de trei ori la Oscar pentru filmele "Blood Diamond", "The Aviator" si "What's Eating Gilbert Grape", faimosul Jack Dawson din "Titanic" nu a reusit sa plece acasa pana acum cu unul dintre cele mai prestigioase premii.

4. Edward Norton

Unul dintre cei mai sclipitori actori si regizori, Edward Norton, se numara si el printre marii actori care nu au primit pana acum nici un premiu Oscar, desi a avut doua nominalizari pentru filmele "American History X" si "Primar Fear".

5. Cary Grant

Cary Grant, unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor, nu a castigat niciun premiu Oscar, in ciuda filmelor valoroase in care a jucat. Artistul a primit insa doua nominalizari la Oscar pentru peliculele "None But The Lonely Heart" si "Penny Serenade", si a mai primit un premiu Oscar onorific pentru abilitatile sale impresionante de actorie.

6. Gary Oldman

Gary Oldman, marele actor care a jucat rolul lui Dracula in filmul cu acelasi nume, regizat de Francis Ford Coppola, nu a primit pana acum decat o singura nominalizare la Oscar in anul 2011, pentru filmul "Tinker Tailor Soldier Spy", insa nici pe aceea nu a castigat-o.

7. Glenn Close

A fost nominalizata de sase ori la Oscar, pentru interpretarile din "Albert Nobbs", "Dangerous Liaisons", "Fatal Attraction", "The Natural", "The Big Chill" si "The World According to Garp".

8. Michelle Pfeiffer

Cu trei nominalizari la Oscar pentru filmele "Love Field", "The Fabulous Baker Boys" si "Dangerous Liaisons", talentata actrita nu a reusit sa castige niciun premiu.

9. Julianne Moore

Actrita a fost nominalizata de patru ori la Oscar, pentru filmele "Far from Heaven", "The Hours", "The End of the Affair" si "Boogie Nights", insa fara succes.

10. Peter O'Toole

Cu opt nominalizari la Oscar pentru "Venus", "My favorite year", "The stunt man", "The ruling class", "Goodbye, Mr Chips", "The lion in winter", "Becket" si "Lawrence of Arabia" si un Oscar onorific pentru contributiile sale aduse de-a lungul timpului in industria cinematografica, Peter O'Toole nu a castigat niciun premiu propriu-zis.

Sursa: imdb.com

Recomandari