20 DE ANI de la FORREST GUMP! Ce s-a ales de actorii de atunci?

Cu două decenii în urmă, Omenirea era uimită de Forrest, tânărul cu un IQ de doar 75, care se implica activ și, uneori, influența viața societății americane de după cel de-al Doilea Război Mondial, până în 1982. Capodopera lui Zemeckis, cu Tom Hanks în rolul principal, făcea rost de șase premii Oscar și de încasări de 677 milioane de dolari...Cu două decenii în urmă, Omenirea era uimită de Forrest, tânărul cu un IQ de doar 75 care se implica activ și, uneori, influența viața societății americane de după cel de-al Doilea Război Mondial până în 1982. Capodopera lui Zemeckis, cu Tom Hanks în rolul principal, făcea rost de șase premii Oscar și de încasări de 677 milioane de dolari...

La mijlocul lui 1994, "Paramount Pictures" lansau "Forrest Gump", povestea societații americane postbelice istorisită prin ochii unui tânăr cu un IQ doar de 75. Tom Hanks interpreta magistral rolul tipului din Alabama ce avea să se implice, mai mult sau mai puțin, in evenimentele majore ale Statelor Unite. John Travolta, prima opțiune, spusese "pas". Bill Murray, la fel. Tom ceruse să semneze contractul la fix o oră și jumătate după ce citise cenariul. Regizor urma să fie Robert Zemeckis, de care lumea auzise din "Back to the Future" sau "Idilă pentru piatră prețioasă".

"My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

Povestea avea la bază cartea lui Winston Groom, din 1986. Băieții de la Paramount îl păcăliseră să le vândă lor istorioara, ademenindu-l cu 350.000 și trei la sută din vânzări. Ultimii n-au fost văzuți niciodată.

Filmările au început în august, 1993 și au durat până la finele anului. Sally Field, o actriță cu rădăcini puternice la Hollywood a fost desemnată mama mui Forrest deși, în realitate, avea doar 10 ani în plus față de Tom. Robin Wright a devenit cea mai bună prietenă a personajului principal. S-au tras cadre în Alabma, apoi s-a intrat în studioul de efecte vizuale, pentru ca Forrest să dea mâna cu președintele John F. Kennedy sau să lupte în Vietnam. Domnul Gump avea să fie astronaut, un wrestler profesionist, atlet ori jucător de șah. El sau celelalte personaje lansau replici memorabile.

"Run, Forrest! Run!"

Critica primea excelent pelicula ce avea să câștige șase premii Oscar și alte trofee importante. Schimba mentalități și aducea încasări de 677 de milioane de dolari. Era inclusă în topul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile, iar restaurante din SUA se rebotezau după numele personajelor.

De atunci au trecut 20 de ani....

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

"My name's Forrest Gump. People call me Forrest Gump".

ROBERT ZEMECKIS, regizor

A câștigat și premii, și bani de pe urma lui Forrest, undeva la 55.000.000 $. În 2000, împreună cu acelaăi Tom Hanks au realizat "The Cast Away", o altă capodoperă. A trecut apoi în patria efectelor digitale, realizând "Expresul Polar". A recunoscut ca și-a sacrificat viața pentru film. A divorțat. A revenit acum doi ani cu o alăt frumusețe, "The Flight", cu Denzel Washington.

TOM HANKS, Forrest Gump

A rămas un actor de primă mână. "Terminalul", "Codul lui Da Vinci"... A devenit regizor, producător. Are diabet, colecționeză mașini vechi de scris. Are venituri uriașe. Recent, a jucat în "Căpitanul Phillips", comandantul unicului vas american capturat de către pirații somalezi.

ROBIN WRIGHT, Jenny Gurran

După șapte ani de idilă cu Sean Penn, scăpat din ghearele Madonnei, cei doi s-au căsătorit în 1996. Are doi copii cu actorul. A mai jucat în "Beowulf", cu Brad Pitt în "Moneyball" dar și în seria "House of Cards", pentru care a luat Golden Globe. Se vede cu actorașul Ben Forester.

GARY SINISE, Locotenentul Dan Taylor

În afară de Forrest, a mai jucat alături de Tom în "Apollo 13" și în "The Green Mile". Cântă la chitară, are propria orchestră. Puternic implicat în campanii politice. Căsătorit, din 1981, cu Moira Harris, cu care are trei copii. Donează sume mari pentru campanii umanitare.

MYKELTI WILLIAMSON, Benjamin Buford "Bubba" Blue

Ice Cube fusese desemnat, inițial, pentru acest rol. A mai jucat în "Lucky Number Slevin" ori "Asasinarea lui Ricard Nixon", dar problemele de ordin personal l-au măcinat. A fost acuzat de violență conjugală.

SALLY FIELD, mama lui Forrest

A avut o relație de lungă durată cu Burt Reynolds, a scăpat dintr-un accident aviatic. A continuat să joace, cu succes. Ultimul, "Lincoln".

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri