25 de ani de la CEL MAI CONTROVERSAT ȘI EROTIC MOMENT din istoria cinematografiei. Cum a reușit Sharon Stone să le ia mințile bărbaților din România!

 
+5 click pentru
galerie

Pentru românii abia scăpați de un regim restrictiv, care oferea două ore de program tv și producții din fostul bloc de Est pe marile ecrane, Basic Instinct a fost un adevărat șoc. Sexualitatea exagerată din filmul regizat de controversatul Paul Verhoeven i-a făcut pe tinerii de la acea vreme să ia cu asalt sălile de cinematograf din întreaga țară.

COZI INTERMINABILE LA CINEMA

A fost o isterie. Și când spunem asta nu exagerăm cu nimic, pentru că românii se înghesuiau la propriu să prindă un bilet în sală atunci când pelicula hollywoodiană cu Michael Douglas și necunoscuta, pentru noi, Sharon Stone a ajuns pe meleaguri mioritice. 

Subiecte care în România comunistă stăteau ascunse într-o cutie cu întrebări fără răspuns erau abordate cu lejeritate de regizorul născut în orașul libertății sexuale, Amsterdam. Scenele erotice abundau, iar Sharon Stone a devenit rapid iubita imaginară a multor adolescenți și o vedetă despre care vorbea oricine și oriunde.

SHARON STONE, O FATĂ CA... EA!

Senzualitatea neobișnuită a personajului central feminin din Basic Instinct depășise orice barieră în materie de notorietate, iar mulți dintre cei care mergeau să vadă filmul aveau nevoie de încă o vizionare pentru a se lămuri puțin și cu privire la subiectul în sine, care, de altfel e unul absolut banal: Un polițist nefericit și plin de vicii (Michael Douglas) trebuie să uite umbrele trecutului și să se ocupe de un caz de crimă, principalul suspect fiind chiar Sharon Stone, o scriitoare de succes, care pare să-și ascundă fapta în spatele unor romane enigmatice. 

„INTEROGATORIUL” SAU SCENA EROTICĂ SUPREMĂ

Deși producția este plină de scene erotice, unele prea îndrăznețe și pentru anii 2000, scena care le-a rămas românilor întipărită în minte este cea în care Sharon Stone este interogată de o echipă de polițiști, în frunte cu Michael Douglas. Lumina difuză, rochia albă a domnișoarei Tramell și clipa în care ea își așază tacticos un picior peste celălalt, deși nu are lenjerie intimă, reprezintă apogeul producției. Scena este poziționată fără dubii în panteonul cinematografiei universale, ocupând primul loc într-un clasament al celor mai erotice momente difuzate vreodată pe marile ecrane.

L-A PĂLMUIT PE VERHOEVEN

La ceva timp de la lansarea „Basic Instinct”, Sharon a povestit un amănunt foarte interesant despre celebra scenă. Inițial, actrița a purtat o pereche de chiloți, la care a renunțat la insistențele lui Verhoeven, care era nemulțumit de autenticitatea momentului:“Regizorul Paul Verhoeven mi-a cerut să-mi dau jos chiloţii, fiindcă se vedeau la cameră. Dar mi-a promis că nu se va vedea nimic în final. Însă câteva săptămâni mai târziu s-a proiectat filmul la Festivalul de la Cannes. Când am văzut secvenţa, m-am simţit trădată. M-am ridicat şi l-am pălmuit”, a povestit Sharon, care recunoaşte însă că datorită lui Verhoeven a devenit superstar internaţional.

BASIC INSTINCT 2, O URMARE NEFERICITĂ A ORIGINALULUI

La 14 ani distanță de la apariția primului Instinct Primar, a fost lansată și urmarea. Așa cum se întâmplă de obicei, nimic n-a mai fost la fel. Nici măcar Sharon Stone, trecută de-acum de prima tinerețe. La fel de senzuală, dar mai puțin îndrăzneață, frumoasa actriță nu a putut să salveze „2-ul” de la dezastru.

Nici măcar apariția unui fost mare fotbalist al Angliei în această producție nu a fost de-ajuns. Stan Collymore, adversar al Stelei București într-o dublă de poveste cu Aston Villa, a fost distribuit în partea secundă a francizei, însă nici măcar această găselniță nu a fost agreată de public și de critici, care au taxat fără milă producția. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe