3 seriale pe care trebuie să le vezi neapărat primăvara aceasta… dacă deja nu ai făcut-o

 

Trăim în epoca în care serialele sunt mai bune decât cele mai multe dintre filmele de box office. Revoluția televiziunii americane a început cam în aceeași perioadă în care Al Pacino accepta rolul din „Angels in America”. Era anul 2003 și nimeni nu a putut să prevadă ce va urma.

Revoluția începută atunci de HBO a continuat, producătorii venind cu scenarii și povești din ce în ce mai ambițioase. Fenomenele „Sex and the City” sau „True Blood”, fiind produse tot de celebra televiziune americană. Aceasta a fost cea care a schimbat și regulile jocului din producția TV și așa au început să se filmeze seriale în regim de film artistic. Asta s-a tradus prin efecte speciale spectaculoase și săptămâni întregi dedicate unui singur episod. Investițiile au fost pe măsură. La fel și succesul care a urmat. Astfel de seriale au deschis poarta spre producții de tipul „Game of Thrones” și recent, „Westworld”, care câștigă din ce în ce mai mulți fani la nivel mondial.

Însă revoluția în producția de seriale nu se mai limitează doar la TV. În ultimii ani servicii de streaming online precum Netflix, Hulu sau Amazon au luat prin surprindere pe toată lumea cu proiecte de top, care au strâns zeci de milioane de fani la nivel mondial.

Înainte să te introducem în cele trei povești pe care ți le recomandăm pentru această primăvară (dacă deja nu te uiți la ele), te sfătuim să renunți la urmăritul serialelor pe laptop, tableta sau, cel mai rău, telefon mobil. Oricât de performante, aceste dispozitive rup din magia serialelor și te determină de multe ori să treci cu vederea sau pur și simplu să nu bagi în seamă detalii importante pentru firul epic. Astfel de televizoare însă, cu ecran mare, în format ultra HD și care se pot conecta foarte ușor la wireless, au fost gândite special pentru ca tu să te poți bucura și de posturile TV preferate, dar și pentru a accesa site-urile de seriale simplu, cu ajutorul telecomenzii, fără să ai nevoie de laptop, telefon sau tabletă.

Iată, așadar, care sunt cele trei seriale pe care nu trebuie să le ratezi primăvara aceasta:

Handmaid’s Tale

Povestea tragică a slujitoarei a ajuns în aceasta primăvară la sezonul 2. Serialul produs de cei de la Hulu este adaptarea romanului cu același nume scris de autoarea canadiancă Margaret Atwood și publicat inițial în 1985. Se găsește și în librăriile de la noi, tradus deja în română.

Povestea slujitoarei începe cu puțin timp înainte ca democrația din SUA să moară sub un regim totalitar în care femeile își pierd orice drept. Într-o lume tot mai poluată, în care hrana nemodificată genetic nu mai poate fi găsită pe piață, tot mai mulți oameni devin sterili. Pe fondul acestei probleme, regimul totalitar nou instaurat introduce în societate un nou concept de slujitoare - femeie fertilă a cărui singur scop este să aducă pe lume copii pentru familiile bogate din aparatul puterii, care nu pot sa aibă urmași. Slujitoarele sunt obligate să treacă de la familie la familie și să ia parte la ritualuri de reproducere.

Cum însă dorința de libertate face parte din natura umană, curând se va naște o celulă de rezistență ce plănuiește să dărâme regimul totalitar. Ce se întâmplă, vă lăsăm pe voi să descoperiți.

Black Mirror

Oglinda neagră este ecranul laptopului, telefonului, televizorului sau tabletei de care societatea a devenit din ce în ce mai dependentă. Într-o lume care se dezumanizează pe zi ce trece pe fondul evoluției tehnologice, să nu-ți fie afectată viața de aceste dispozitive din ce în ce mai inteligente este practic imposibil. „Black Mirror” al celor de la Netflix este o antologie de povești despre impactul negativ al tehnologiei în viața noastră, despre cum ne ajută, dar și cum ne încurcă de multe ori. Ajuns deja la sezonul 4, „Black Mirror” este genul de serial care te prinde de la primul episod și te ține legat de ecranul televizorului. Mai ales că multe dintre povești sunt inspirate din realitate.

Westworld

Este cel mai nou hit al celor de la HBO, ajuns în această primăvară la sezonul 2. „Westworld” este o lume imaginară, creată de experți în inteligență artificială, un univers inspirat de Vestul Sălbatic, dar populat cu androizi, în care nu există nicio regulă. Îi treci porțile ca să descoperi cine ești, însă te poți pierde foarte ușor în universul imaginar, un fel de joc pe calculator în care intri cu totul. Ce faci însă când afli că îți place să ucizi sau să-i umilești pe cei din jur? Și mai ales ce se întâmplă atunci când roboții programați să „uite” tratamentul la care sunt supuși prin conștiință și se revoltă? La aceste întrebări vei afla răspunsul urmărind cele mai noi episoade din „Westworld”.

Pentru că tot suntem la capitolul seriale, la final avem și o veste bună pentru fanii „Lord of the Rings”. Amazon a obținut drepturile de producție a unui serial inspirat din celebrele romane ale lui Tolkien și care va fi lansat în curând. Voi ce seriale urmăriți? Cum ați continua această listă?

Sursa foto: Shutterstock.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI