Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

A murit scenaristul unei capodopere! Vicenzo Cerami s-a stins din viata la varsta de 72 de ani

Scenaristul italian al filmului-legenda "La vita e bella", Vicenzo Cerami, a murit la varsta de 72 de ani.

Vicenzo Cerami era un colaborator obisnuit al actorului si regizorului Roberto Benigni, care a primit un premiu Oscar si doua alte nominalizari pentru filmul din anul 1997 - "La vita e bella". Una dintre nominalizari a fost pentru cel mai bun scenariu, impartita cu Cerami.

Scenaristul italian mai primise un premiu David din Donatello pentru intreaga cariera, la inceputul acestui an.Acesta a mai colaborat cu Benigni si pentru filmul "Il Piccolo Diavolo", din anul 1988, in care a jucat si Walter Matthau, dar si pentru "Il Tigre e la Neve", din anul 2005. Vincenzo Cerami a devenit cunoscut mai intai in calitate de scriitor, dupa ce romanul sau de debut, intitulat "Un Borghese Piccolo Piccolo", a fost adaptat intr-un film de mare succes, in care rolul principal a fost interpretat de o legenda a cinematografiei italiene, actorul de comedie Alberto Sordi.

Italianul s-a nascut si a murit in Roma, contribuind la scrierea povestilor a peste 40 de filme, in aproape jumatate de secol de cariera.

"La vita e bella" a primit trei premii Oscar, in anul 1997 - pentru cel mai bun actor intr-un rol principal (Roberto Benigni), cel mai bun film strain si cea mai buna muzica, alte patru nominalizari, un premiu si o nominalizare Cannes si doua premii Academia Europeana de Film.

Foto: Wikipedia

Recomandari