Căutare Live

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", in cinematografe din 29 octombrie

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", in regia lui Andrei Ujica, va avea avanpremiera in Romania pe 28 octombrie, urmand ca de a doua zi sa intre in cinematografe. Filmul a fost realizat dupa vizionarea a mai mult de o mie de ore de imagini de arhiva, fiind proiectat in premiera mondiala la Festivalul de la Cannes din acest an, unde a primit critici favorabile.In asteptarea peliculei pe marile ecrane, Marian Crisan a adus in fata camerei de filmat tineri pentru care Nicolae Ceausescu e o poveste spusa de parinti, un personaj descris drept "un zeu malefic", "un om care a facut tot ce si-a propus" sau "o fantoma a trecutului, ca Dracula".

"Realizand trailerul, mi-am dat seama ca memoria colectiva e un lucru care poate fi usor manipulat si ca parintii isi pun o amprenta puternica pe amintirile copiilor. Sunt curios ce vor sti copiii peste 20 de ani despre Ceausescu", a explicat regizorul Marian Crisan in comunicat.

Radu Jude si-a imaginat, in doua versiuni de trailer bazate pe aceeasi idee, cum ar comenta doi amici la acest film, intr-o sala de cinema care le-ar apartine pentru o seara. Scenele sunt mai mult decat ofertante: cuplul Ceausescu joaca sah, inoata ("hai sa fugim in Turcia!") si fac o vizita reginei Marii Britanii.

"Eu am pornit de la experienta mea cand am vazut filmul. Autobiografia te obliga sa interoghezi tot timpul imaginile, sa incerci sa le intelegi sensurile, sa ghicesti personajele. Asta mi s-a parut interesant si mi-a venit ideea cu cei doi spectatori care comenteaza la film, cam pe de laturi cu drumul", spune Radu Jude.

Speculand o remarca magulitoare la adresa filmului, publicata in "The Daily Beast", Adrian Sitaru a montat un trailer alert, pe o melodie populara. Regizorul a decupat din film imagini cu dictatorul si sotia sa la munte, la dansuri, pe iaht sau la volei.

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a fost prezentata, in aceasta toamna, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver si Londra.

Vezi trailer!Jurnalul!
FOTO! De Niro si Monica Bellucci se saruta pasional... Jean Claude Van Damme are probleme cu inima...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri