Antena Căutare

Cameron Diaz, cel mai periculos dusman cibernetic

Actrita Cameron Diaz este cel mai periculos star cibernetic, devansand-o pe Julia Roberts, arata ultimul clasament anual realizat de firma de securitate informatica McAfee, relateaza publicatia franceza Le Point

Cameron Diaz este folosita cel mai des ca momeala de catre escrocii de pe internet, care recurg la nume si poze ale unor personalitati cunoscute pentru a atrage internautii in site-uri capcana, ce pot introduce softuri rauvoitoare in calculatoarele lor.

Vedetele de cinema si personalitatile considerate sexy sunt in fruntea clasamentului anual realizat de McAfee, numarul unu mondial in solutii antivirus. "Infractorii cibernetici utilizeaza des numele unor celebritati populare pentru a atrage oamenii spre site-uri care contin de fapt softuri rauvoitoare", avertizeaza McAfee intr-un comunicat. "Oricine cauta (pe internet) ultimele inregistrari video sau fotografii se poate trezi cu calculatorul infectat cu virusi", adauga comunicatul.

Presedintele american Barack Obama si republicana Sarah Palin au mai coborat in acest clasament, noteaza Agerpres. Internautul care da o cautare pentru Cameron Diaz are un risc de 1/10 sa ajunga pe site-uri capcana, care permit piratilor sa controleze calculatorul "pacalitului" sau sa aiba acces la datele din el. Daca internautul cauta imagini de fond cu actrita, riscul creste la 19%. La Julia Roberts, riscul este de 9%, urcand la 20% daca este vorba de imagini de fond. Jessica Biel, cea mai 'periculoasa' personalitate de anul trecut, conform McAfee, ocupa anul acesta locul al treilea. Modelele Gisele Bundchen, Adriana Lima si Heidi Klum se numara printre primele zece, iar stelele tenisului Maria Sarapova si Andy Roddick ocupa locurile al 13-lea si respectiv al 14-lea.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: desktopexchange.com

Politai in misiune (Cop Out)... Vacanta la Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x