Antena Căutare

Ce spun filmele pe care le urmărești despre tine și despre personalitatea ta

Specialiştii spun acum că atracţia faţă de un anumit gen de filme ne oglindeste perfect personalitatea. De exemplu persoanele creative vor apela la genul fantasy sau SF, iar un raţional se va îndrepta către un documentar sau un film de artă, notează Observator.

Studiu: Ce spun filmele pe care le urmărești despre tine și despre personalitatea ta

Profimedia

Comedie, romantic, SF, thriller sau acţiune? Specialiştii au găsit o legătura între filmele pe care alegem să le urmărim şi personalitatea noastră.

"În general toate alegerile noastre vorbesc despre noi înşine. Inclusiv atunci când alegem un film încercăm să explicăm ceva din noi. Fie vrem să exprimăm o idee şi atunci ne uităm la un film documentar. Dar în aceeaşi măsură putem să exprimăm o emoţie. De cele mai multe ori noi alegem filmele la nivel emoţional", spune Daniela Nicoleta Dumitrescu- psiholog clinician, potrivit Observator.

Am putea să considerăm că anumite filme reuşesc să pună în lumină ceea ce simţim, ceea ce ne dorim, idealurile pe care le avem sau pure fantezii. O persoană extrovertă şi colerică o să fie atrasă de thrillere sau acţiune. În schimb opimistul va fi alimentat de filme care ii confirma nevoia de o energie pozitivă.

"După o anumită perioadă, cel puţin în cazul meu am început să îmi fac foarte mult timp să revăd filme vechi sau filme pe care le-am tot ocolit poate pentru că erau prea grele pentru momentul ăla", spune Georgiana Muşat-critic de film

Criticii de film: preferinţele publicului în materie de film s-au schimbat

"În prima parte a pandemiei au fost toate filmele horror despre viruşi şi boli transmisibile, dar între timp mi se pare că lucrurile s-au mai rarefiat şi oamenii au vrut mai de grabă să scape de realitate decât să se ancoreze în realitate şi atunci au fost foarte multe filme escapiste, s-a văzut foarte mult fantesie în perioada asta", spune Georgiana Muşat-critic de film.

Platformele de streaming rămân principalele surse atunci când vrem să vizionam un film sau un serial, iar industria cinematografiei se adaptează pandemiei. Mai multe premiere care erau programate pentru anul acesta ar putea fi văzute tot în online.

Care a fost cel mai popular film în anul în care te-ai născut. L-ai vazut până acum?... Dave Prowse, actorul din spatele măștii lui Darth Vader a murit la vârsta de 85 de ani...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x