Cineastul Werner Herzog, premiat de Academia Europeană de Film pentru întreaga activitate

 

Cineastul german Werner Herzog, al cărui documentar „Family Romance, LLC” va avea premiera la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, va fi premiat de Academia Europeană de Film pentru întreaga activitate.

Regizorul filmelor „Aguirre, Wrath of God” (1972), „Fitzcarraldo” (1982) şi „Grizzly Man” (2005) va primi trofeul la cea de-a 32-a ediţie a galei premiilor Academiei Europene de Film (EFA), care va avea loc pe 7 decembrie, la Berlin.

Herzog a scris, produs şi regizat peste 70 de lungmetraje, de ficţiune şi documentare, şi a fost premiat, între altele, cu un Urs de Argint pentru debutul „Signs of Life” (1968) şi cu un trofeu pentru regie la Cannes, pentru „Fitzcarraldo” (1982). Pentru documentarul „Encounters at the End of the World” (2007), a primit o nominalizare la Oscar.

Nu a primit niciun premiu EFA şi a fost nominalizat o singură dată, în 1999, pentru „My Best Friend”, documentar despre actorul Klaus Kinski, unul dintre colaboratorii lui.

Recent, Herzog, în vârstă de 76 de ani, a lansat două documentare - „Meeting Gorbachev”, despre fostul lider sovietic, şi „Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin”. Cel mai recent, „Family Romance, LLC”, va avea sâmbătă premiera la Cannes.

Sursa: News.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI