Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cristi Puiu in "echipa de vis" a regizorilor

Regizorul roman Cristi Puiu a fost inclus in "echipa de vis" a invitatilor marilor festivaluri de film din lume, in urma unui sondaj realizat de publicatia Variety in randul a 17 directori ai celor mai mari evenimente de gen din lume

Directorii au fost intrebati care sunt regizorii pe care si-ar dori cel mai mult sa ii invite in programul lor, iar Cristi Puiu s-a clasat pe primul loc in topul regizorilor cu filme promitatoare din noul val, alaturi de Miranda July (SUA), Kelly Reichardt (SUA), Xavier Dolan (Canada) si Andrea Arnold (Anglia).

Festivalurile reprezentate de participantii la sondaj sunt acreditate de Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films, printre acestea numarandu-se Festivalul de la Cannes, Festivalul de la Berlin, Festivalul de la Locarno si Festivalul de la Venetia.

Cel mai recent film al cineastului roman, "Aurora", a avut premiera in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes anul acesta. "Marfa si banii" este lungmetrajul de debut al regizorului si marcheaza, potrivit opiniei majoritatii criticilor, inceputul noului val cinematografic romanesc.

Sursa: jurnalul.ro

Recomandari