Antena Căutare

Dave Prowse, actorul din spatele măștii lui Darth Vader a murit la vârsta de 85 de ani

Dave Prowse, actorul care a dat viață personajului Darth Vader, a decedat la vârsta de 85 de ani.

dave prowse Galerie
Dave Prowse, actorul din spatele măștii lui Darth Vader a murit la vârsta de 85 de ani | profimedia

Actorul de origine britanică care a îmbrăcat costumul lui Darth Vader din Războiul Stelelor, dar nu i-a dat și voce personajului, a încetat din viață sâmbătă într-un spital din Londra. Încă din 2016 actorul s-a retras din lumea filmului din cauza faptului că era bolnav.

Rolul lui Darth Vader

În tinerețe, Dave a fost campionul britanic la ridicat greutăți, având un corp plin de mușchi datorită faptului că frecventa sala de forță. El a primit rolul lui Darth Vader în 1977, “Star Wars,” în “The Empire Strikes Back” în 1980 și în “Return of the Jedi” în 1983.

Mai mult decât atât, regizorul George Lucas i-a dat de ales între rolul lui Chewbacca sau Darth Vader. Într-un interviu din 2013, Dave Prowse a declarat că alegerea a fost una cât se poate de simplă. Actorul a declarat “George, nu îmi da mai multe detalii, vreau rolul personajului negativ. Lumea mereu își va aminti de personajul negativ”.

Cu toate acestea, a mai existat încă un motiv pentru care a refuzat rolul lui Chewbacca, personajul acoperit cu păr, care joacă un rol de erou în francize Star Wars.

“M-am gândit <<Of, Doamne, nu, trei luni să port costumul unei gorile, nu mulțumesc>>”, a declarat actorul.

Mulți spun că motivul pentru care actorul nu a ddat și voce personajului Darth Vader a fost pentru că a avut un accent al zonei din care provenea, Bristol, din sud-vestul Angliei, accent ce nu s-ar fi potrivit personajului negativ.

Citește și: Ăla negru care respira greu, Darth Vader, candidează la preşedinţia Ucrainei

Astfel, replicile sale au fost dublate de actorul James Earl Jones, după terminarea filmărilor.

Dave a mai precizat într-un interviu pentru BBC că din cauza purtării măștii personajului său, replicile lui ieșeau mereu distorsionate. A fost surprinzător până și pentru actor când a aflat abia la premiera filmului Star Wars că vocea personajului interpretat de el nu era a lui.

O colegă de-a sa de pe platourile de filmare, regretata Carrie Fisher, spunea într-un interviu pentru BBC în 2016: “Ei au știut din totdeauna că nu îi vor folosi vocea. Noi îl strigam Darth Fermierul”.

Deși personajul Darth Vader ar fi putut primi în sfârșit vocea lui Dave în “The Return of the Jedi”, când Luke Skywalker i-a dat jos masca adversarului său, George Lucas a ales să se folosească de vocea lui Sebastian Shaw.

În alte împrejurări și scene de luptă, Bob Anderson i-a dat glas lui Darth Vader. Chiar dacă nu a interpretat el personajul negativ și cu vocea, Dave Prowse a fost de departe preferatul tuturor, fiind prezent la convenții și întâlnirile cu fanii.

Citește și: Doi părinți și-au botezat bebeluşii în semn de omagiu adus personajelor principale din filmul Războiul Stelelor

David Charkes Prowse – viața și cariera

El s-a născut la 1 iulie 1935, iar prima lui pasiune a fost culturismul, nu actoria. În 1960, el a câștigat primul campionat de ridicat greutăți din Marea Britanie. După ce și-a început cariera de actor, Dave a jucat roluri de monștii în filme horror.

Actorul a devenit faimos atunci când a primit rolul lui Green Cross Code Man, un supererou care promova condusul prudent, fiind un șofer de excepție. Acest rol a stârnit multe controverse după ce Dave a primit rolul din Star Wars.

Dave a fost căsătorit cu Norma Scammels, soție cu care are trei copii.

Ce spun filmele pe care le urmărești despre tine și despre personalitatea ta... Te-au emoționat cu povestea lor de dragoste. Cum arată acum actorii din Tres Metros sobre el Cielo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x