"Din dragoste, cu cele mai bune intentii" a castigat doua premii la Festivalul de Film de la Locarno

Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intentii" a castigat doua premii la festivalul international de la Locarno. Adrian Sitaru (foto) a fost desemnat cel mai bun regizor iar Bogdan Dumitrache, cel mai bun actor. A obtinut o mentiune speciala si Anca Damian, cu film ul "Crulic - Drumul spre dincolo".

Juriul de la Locarno a avut de ales din 20 de filme internationale pentru impartirea celor cinci premii principale, doua dintre acestea ajungand in Romania.

"Din dragoste, cu cele mai bune intentii" este al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, dupa "Pescuit sportiv". Spune povestea lui Alex, interpretat de Bogdan Dumitrache, un tanar de 30 si ceva de ani a carui viata se da peste cap cand mama lui sufera un atac cerebral si este internata in spitalul din micul orasel natal.

Ajuns acolo, Alex incearca sa creeze cele mai bune conditii pentru mama lui, dar este asaltat de parerile tuturor celor din jur cu privire la ce ar trebui sa faca in continuare. Cu cele mai bune intentii, Alex ajunge sa ia decizii tot mai neasteptate, unele cu efect negativ asupra mamei lui.

Inspirat de experientele personale ale regizorului, "Din dragoste, cu cele mai bune intentii" ii are in rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Natasa Raab si Marian Ralea. Filmul va avea premiera romaneasca la sfarsitul lunii octombrie.

Este al doilea an la rand cand festivalul premiaza o productie romaneasca. Anul trecut fericitul castigator era Marian Crisan, laureat cu Premiul special al juriului, al doilea ca importanta in palmares, pentru debutul sau in lungmetraj, Morgen. Saptamana trecuta Morgen a fost ales sa reprezinte Romania la urmatoarea editie a premiilor Oscar.

Sursa: antena3

Ultimele știri