Căutare Live

Documentare despre Regele Mihai şi Regina Maria, la History după 75 de ani de la trecerea de partea Aliaţilor

Documentarele „Regele care l-a păcălit pe Hitler” şi „Maria, Inima României” vor fi difuzate de postul History pe 23 august, de la ora 21:00, respectiv de la ora 22:00.

Documentarele „Regele care l-a păcălit pe Hitler” şi „Maria, Inima României” vor fi difuzate de postul History pe 23 august, de la ora 21:00, respectiv de la ora 22:00.

Cele două documentare fac parte din seria „Zilele glorioase ale istoriei româneşti” şi marchează a 75-a aniversare a loviturii de stat antinaziste care a avut loc pe 23 august.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler“ arată rolul jucat de Regele Mihai I în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Producţia prezintă lovitura de stat din 23 august 1944.

În urmă cu 75 de ani, Regele se adresa naţiunii pentru a anunţa decizia României de a renunţa la sprijinul acordat Germaniei şi trecerea de partea Aliaţilor. Această hotărâre a dus la încetarea timpurie a conflictului, scurtând durata celui de-al Doilea Război Mondial cu peste 200 de zile.

Majestatea Sa Regele Mihai I povesteşte aceste întâmplări în cadrul unei discuţii cu producătorul John Florescu, care a avut loc la reşedinţa din Bucureşti a fostului suveran. „Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută”, spunea suveranul.

Trevor Poots este regizorul, scenaristul şi producătorul filmului alături de John Florescu, producător executiv, şi Mircea Lăcătuş, editor de imagine.

În premieră la History, documentarul „Maria, Inima României” spune povestea nepoatei reginei Victoria, care a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi în perioada interbelică.

Regina Maria a avut diverse pasiuni artistice, una dintre ele fiind scrisul. Datorită pasiunii sale, ea a oferit lumii întregi posibilitatea de a descoperi prin ce momente dificile a trecut de-a lungul vieţii sale. Regina a consemnat toate aceste întâmplări într-o serie de jurnale şi cărţi care sunt baza acestui film, echipa de producţie aducând la viaţă povestea pe care ea a transmis-o cu propriile cuvinte.

Filmul a fost produs de Chainsaw Europe, scris de Trevor Poots, cu John Florescu, producător executiv, Viorel Chesaru, producător, Dan Drăghicescu, producător asociat, şi narat de actorul Marcel Iureş, pentru versiunea în limba română, şi de Judith Rosenbauer, pentru limba engleză.

Sursa : news.ro

Meryl Streep, într-o comedie regizată de Steven Soderbergh pentru HBO Max... „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” şi „La Gomera”, între lungmetrajele eligibile pentru nominali...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri