Căutare Live

Documentare despre Van Gogh, Picasso şi Goya, din august la Happy Cinema Bucureşti

Documentarele eveniment "Van Gogh & Japan", din 16 august, "Young Picasso", din 23 august, şi "Goya: Visions of Flesh and Blood", din 30 august, vor putea fi urmărite la Happy Cinema Bucureşti în cadrul seriei "Expoziţii pe marele ecran".

Documentarele eveniment "Van Gogh & Japan", din 16 august, "Young Picasso", din 23 august, şi "Goya: Visions of Flesh and Blood", din 30 august, vor putea fi urmărite la Happy Cinema Bucureşti în cadrul seriei "Expoziţii pe marele ecran".

Primul documentar proiectat, "Van Gogh & Japan", are la bază expoziţia cu acelaşi nume de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Deşi Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, este ţara care l-a influenţat cel mai profund, atât pe el, cât şi din punct de vedere artistic. Van Gogh nu poate fi înţeles fără a înţelege cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea şi impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artişti precum Monet, Degas, şi mai ales Van Gogh.

Vizitând galeriile de artă japoneze din Paris, iar apoi creându-şi propria sa imagine asupra Japoniei - prin cercetare aprofundată, colecţionarea de materiale şi prin discuţii amănunţite cu alţi artişti - întâlnirea cu arta japoneză a oferit lucrărilor lui Van Gogh o direcţie nouă şi captivantă.

Documentarul este filmat nu numai în Franţa şi Olanda, dar şi în Japonia, explorând moştenirea culturală care l-a influenţat atât de mult pe Van Gogh şi l-a transformat în artistul care pe care îl ştim în zilele noastre.

Din 23 august va rula documentarul "Young Picasso".

Trei oraşe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona şi Paris. "Young Picasso" explorează influenţa acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum şi-a dezvoltat abilităţile Picasso, ca tânăr artist. Cercetând îndeaproape două perioade cheie - aşa numita perioadă Albastră şi perioada Roz - filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată o pictură cheie din istoria artei: "Domnişoarele din Avignon". A fost o pictură ce a şocat lumea artei şi a schimbat-o în mod irevocabil. Picasso avea doar 25 de ani. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona şi Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.

Din 30 august, spectatorii sunt invitaţi să-l descopere pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forţă cinematografic, bazat pe expoziţia de la Galeria Naţională din Londra - "Goya: The Portraits". Filmul utilizează expoziţia pentru a pătrunde în viaţa tumultoasă a lui Goya.

Biletele au tarif unic de 26 de lei şi pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema Bucureşti din Liberty Center sau online pe www.happycinema.ro.

Sursa : news.ro

Filmul "Furios şi iute: Hobbs & Shaw" s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend. Un ... Filmul "Bucătăria Iadului", cu Melissa McCarthy, Tiffany Haddish şi Elisabeth Moss, pe ecrane din 23 august...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri