Live acumFilm: Zona verde
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Documentare despre Van Gogh, Picasso şi Goya, din august la Happy Cinema Bucureşti

Documentarele eveniment "Van Gogh & Japan", din 16 august, "Young Picasso", din 23 august, şi "Goya: Visions of Flesh and Blood", din 30 august, vor putea fi urmărite la Happy Cinema Bucureşti în cadrul seriei "Expoziţii pe marele ecran".

Documentarele eveniment "Van Gogh & Japan", din 16 august, "Young Picasso", din 23 august, şi "Goya: Visions of Flesh and Blood", din 30 august, vor putea fi urmărite la Happy Cinema Bucureşti în cadrul seriei "Expoziţii pe marele ecran".

Primul documentar proiectat, "Van Gogh & Japan", are la bază expoziţia cu acelaşi nume de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Deşi Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, este ţara care l-a influenţat cel mai profund, atât pe el, cât şi din punct de vedere artistic. Van Gogh nu poate fi înţeles fără a înţelege cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea şi impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artişti precum Monet, Degas, şi mai ales Van Gogh.

Vizitând galeriile de artă japoneze din Paris, iar apoi creându-şi propria sa imagine asupra Japoniei - prin cercetare aprofundată, colecţionarea de materiale şi prin discuţii amănunţite cu alţi artişti - întâlnirea cu arta japoneză a oferit lucrărilor lui Van Gogh o direcţie nouă şi captivantă.

Documentarul este filmat nu numai în Franţa şi Olanda, dar şi în Japonia, explorând moştenirea culturală care l-a influenţat atât de mult pe Van Gogh şi l-a transformat în artistul care pe care îl ştim în zilele noastre.

Din 23 august va rula documentarul "Young Picasso".

Trei oraşe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona şi Paris. "Young Picasso" explorează influenţa acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum şi-a dezvoltat abilităţile Picasso, ca tânăr artist. Cercetând îndeaproape două perioade cheie - aşa numita perioadă Albastră şi perioada Roz - filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată o pictură cheie din istoria artei: "Domnişoarele din Avignon". A fost o pictură ce a şocat lumea artei şi a schimbat-o în mod irevocabil. Picasso avea doar 25 de ani. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona şi Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.

Din 30 august, spectatorii sunt invitaţi să-l descopere pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forţă cinematografic, bazat pe expoziţia de la Galeria Naţională din Londra - "Goya: The Portraits". Filmul utilizează expoziţia pentru a pătrunde în viaţa tumultoasă a lui Goya.

Biletele au tarif unic de 26 de lei şi pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema Bucureşti din Liberty Center sau online pe www.happycinema.ro.

Sursa : news.ro