Antena Căutare

Documentarul "Muzica Rănilor de război", despre omul Enescu, proiecţie specială în Festivalul "George Enescu"

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să descopere omul Enescu, generozitatea, perocuparea pentru binele celuilalt, prezenţa sa activă în societate. "Muzica Rănilor de Război" îi are ca protagonişti pe Marius Manole şi violonistul Sabin Penea şi este un film documentar atipic, cu multă muzică.

Filmul documentar "Muzica Rănilor de război", care tratează perioada dinaintea şi din timpul Primului Război Mondial şi abordează o faţetă mai puţin cunoscută a vieţii lui George Enescu, va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediţiei din acest an a Festivalului.

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să descopere omul Enescu, generozitatea, perocuparea pentru binele celuilalt, prezenţa sa activă în societate.

"Muzica Rănilor de Război" îi are ca protagonişti pe Marius Manole şi violonistul Sabin Penea şi este un film documentar atipic, cu multă muzică.

Coloana sonoră a filmului a fost înregistrată pe o vioară care a aparţinut lui George Enescu, aranjamentul muzical fiind realizat şi interpretat de Sabin Penea, unul dintre puţinii români care au dreptul să cânte la vioara lui George Enescu.

"George Enescu a fost o personalitate de calibru european cu un talent şi o dăruire excepţională. Filmul aduce în prim plan încă una dintre faţetele multiple ale artistului şi omului Enescu. Sperăm să reuşim, în timp, să coagulăm în jurul Festivalului cât mai multe din expresiile personalităţii copleşitoare ale lui Enescu şi să putem onora faptul că inspiră în continuare generaţii de artişti şi melomani din întreaga lume”, spune Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional "George Enescu".

În prima zi a Festivalului, pe 31 august, filmul va putea fi urmărit la Apollo 111, în cadrul unui eveniment after-party, după deschiderea oficială a Festivalului. Apoi, în Piaţa Festivalului vor fi programate vizionări înaintea transmisiunilor directe de la spectacolele din Festival. De asemenea, filmul va mai putea fi urmărit în spaţii mai puţin convenţionale.

Programul final al proiecţiilor va fi afişat în aplicaţia EnescuExperience şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Proiectul "Muzica Rănilor de Război" a fost derulat de Asociaţia pentru Educaţie şi Sănătate Mens Sana, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Naţional George Enescu.

Pentru documentare şi filmare, echipa a parcurs 6.500 km, filmările au avut loc în 7 locaţii, în România şi Moldova.

Documentarul cuprinde imagini-document din Arhive şi mărturii inedite.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă orchestre de talie mondială. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Naţională de Muzică şi la Teatrul Excelsior. Concertele şi recitalurile sunt grupate în şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Recitaluri şi concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

Sursa : news.ro

Cântăreaţa rap Janelle Monáe va juca în sezonul al doilea al serialului „Homecoming”... Povestea lui Helsinki din celebrul serial La Casa de Papel: A venit în România să studieze Medicina și s-a făcut actor...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x