Live acumObservator 12
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Este doliu la Hollywood! Doris Day, cântăreața cunoscută pentru melodia „Que sera, sera”, a murit la vârsta de 97 de ani

Actrița și cântăreața Doris Day, cunoscută, între altele, pentru interpretarea melodiei „Que sera, sera”, a murit, luni, în locuința ei din California, la vârsta de 97 de ani.

Actrița și cântăreața Doris Day, cunoscută, între altele, pentru interpretarea melodiei „Que sera, sera”, a murit, luni, în locuința ei din California, la vârsta de 97 de ani.

Potrivit fundației Doris Day, dedicată animalelor, vedeta a murit înconjurată de prieteni apropiați. Ea nu ar fi suferit în ultimii ani de viață până când, recent, s-ar fi îmbolnăvit de pneumonie.

După ce și-a început cariera ca solistă a unei cunoscute formații în 1939, popularitatea artistei Doris Day a crescut odată cu primul hit înregistrat, „Sentimental Journey”, din 1945. După ce a părăsit formația Les Brown & His Band of Renown pentru a urma o carieră solo, Doris Day a înregistrat peste 650 de melodii între anii 1947 și 1967, devenind astfel una dintre cele mai populare cântărețe ale secolului al XX-lea.

Călătoria în lumea filmului a început pentru Doris în perioada târzie a filmului hollywoodian clasic, cu filmul „Romance on the High Seas” din 1948. Apoi, a jucat într-o serie de musicaluri, comedii și drame de succes.

Doris Day s-a bucurat de succes în filme precum „Calamity Jane”, „Pillow Talk”, „Lover Come Back” (1961), „Send Me No Flowers” (1964), „That Touch of Mink” (1962), alături de Cary Grant, precum și, alături de James Garner, în filmele „The Thrill of It All” și „Move Over, Darling”, din anul 1963.

Numele ei este legat mai ales de melodia „Que sera, sera”, un cântec premiat cu Oscar, pe care Doris Day l-a interretat în filmul „The Man Who Knew Too Much” (1956) al uli Alfred Hitchcock.

Doris Day, născută pe 3 aprilie 1922, a fost nominalizată la Oscar pentru apariția în filmul „Pillow Talk” (1959), în care a interpretat rolul unei femei de carieră care se îndrăgostește de un bărbat șarmant, Rock Hudson.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro