Antena Căutare

Doua filme romanesti in premiera in Turcia: „Aurora” si „Morgen” la Festivalul de Film Istanbul

A treizecea editie a Festivalului de Film Istanbul, cel mai prestigios eveniment din Turcia dedicat filmului, va debuta sambata, 2 aprilie, si va oferi timp de doua saptamani cinefililor din Istanbul posibilitatea intalnirii cu 230 de filme din toata lumea organizate in 22 de sectiuni, alaturi de cursuri de cinema si dezbateri.

Festivalul, organizat de Fundatia pentru Arta si Cultura Istanbul-IKSV a atras anul trecut 150 000 de spectatori, filmele ruland cu casa inchisa. Cinematografia romana, care se bucura de mult interes in Turcia, va fi reprezentata prin doua productii, "Aurora" in regia lui Cristi Puiu si "Morgen", debutul in lung metraj al regizorului Marian Crisan, ambele in premiera.

"Aurora" va rula alaturi de alte 11 productii in sectiunea "Mined zone", definita de organizatori prin includerea de filme extraordinare, provocatoare si originale, care ies inafara tendintelor prin stilul, formatul, tehnica, abordarea sau naratiunea lor.

"Morgen" este prezent in sectiunea "Young Masters" care include 14 filme alor unor tineri regizori care au primit aprecierea criticii si a publicului si premii in festivaluri ca Locarno, Chicago, Montreal, Cannes, Toronto sau Sundance, demonstrand o abordare unica a cinematografiei prin filmul de debut. La premiera filmului vor participa regizorul Marian Crisan, directorul de productie Razvan Bumbes si editorul Tudor Pojoni, care vor raspunde la intrebari dupa proiectie.

In cadrul strategiei de promovare in Turcia a noii cinematografii romanesti, Institutul Cultural Roman Dimitrie Cantemir Istanbul sprijina si prezenta celor doua filme in festival. De patru ani, ICR Istanbul se implica in participarea filmelor romanesti la diverse festivaluri din Turcia, participare incununata si cu premii, raspunzand interesului constant fata de cinematografia romaneasca, informeaza ICR Dimitrie Cantemir Istanbul.

Angelina Jolie va juca rolul reginei Cleopatra... Scufita Rosie (N-15)...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x