Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Elaine May, în vârstă de 87 de ani, va reveni la regie după trei decenii de la dezastruosul „Istar”

Elaine May, în vârstă de 87 de ani, va reveni la regie cu un lungmetraj de ficţiune după mai mult de trei decenii de la dezastruosul film „Ishtar”, scrie The Guardian.

Actriţa Dakota Johnson („Fifty Shades of Grey”, „A Bigger Splash”) a declarat recent că va lucra cu May pentru un film intitulat „Crackpot”.

Nu au fost făcute public mai multe detalii, însă, dacă acest proiect se va materializa, va fi al cincilea lungmetraj de ficţiune al lui May în postura de regizor.

Elaine May a devenit cunoscută în anii 1950, ca parte a echipei lui Mike Nichols. Ea a început să scrie după ce colaborarea cu cineastul s-a încheiat în 1961. May a semnat mai multe piese de teatru şi a debutat ca scenarist şi regizor cu filmul „A New Leaf” (1971), în care a jucat alături de Walter Mattau.

A mai regizat comedia „The Heartbreak Kid” (1972) şi „Mikey and Nicky” (1976), în care au jucat Peter Falk şi John Cassavetes, devenit film cult.

Eşecul comercial al lui „Mikey and Nicky” a produs un blocaj în cariera lui May. După ce a fost autoare a scenariului „Heaven Can Wait” (1978) al lui Warren Beatty şi a mai lucrat la filmul lui „Reds”, Beatty a produs şi jucat în filmul ei „Ishtar” (1987), din distribuţia căruia au făcut parte şi Dustin Hoffman şi Isabelle Adjani. Acest lungmetraj, cu buget de 55 de milioane de dolari, a fost un eşec financiar, generând încasări de doar 14 milioane de dolari.

Ea a mai fost creditată ca regizor pentru documentarul din seria „American Masters” despre fostul partener de creaţie Mike Nichols, care a fost lansat în 2016.

Cât priveşte scrisul, ea a mai semnat „The Birdcage” şi „Primary Colors”, şi a jucat în lungmetrajul „Small Time Crooks” (2000) şi serialul „Crisis in Six Scenes” ale lui Woody Allen. În 2019, a fost recompensată cu un premiu Tony pentru rolul din spectacolul „The Waverly Gallery”.

Pentru scenariile „Heaven Can Wait” şi „Primary Colors” a fost nominalizată la Oscar.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro