Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Elena Anaya a intrat in randul actritelor favorite ale lui Pedro Almodovar

Dupa Victoria Abril, Marisa Paredes si Penelope Cruz, actrita spaniola Elena Anaya devine noua interpreta favorita a lui Pedro Almodovar, un regizor care poate aduce un prestigiu aparte actorilor cu care lucreaza.

Almodovar este celebru si pentru rolurile feminine pe care le creeaza - femei puternice ce debordeaza emotii dintre cele mai intense. Spre deosebire de filmele anterioare insa, in "La Piel Que Habito", Vera, personajul interpretat de Anaya, pastreza toate emotiile ascunse sub piele, pentru ca trebuie sa joace in permanenta un rol dublu pentru a-si indeplini scopul. Pelicula reprezinta a doua colaborare dintre Anaya si Almodovar, il are in rol principal si pe Antonio Banderas.

In urma cu 10 ani, Pedro Almodovar o suna pe Elena Anaya, invitand-o la Madrid pentru o discutie. La intalnire, regizorul incepea prin a-si cere scuze: ii oferea un rol minuscul in filmul pe care se pregatea sa il turneze - "Hable con ella". Cu toate acestea, ii spunea ca nu isi poate imagina pe altcineva care sa fie mai potrivita ca ea pentru a interpreta rolul respectiv. Amintindu-si de discutia de atunci, Anaya marturiseste ca i-a raspuns lui Almodovar ca ar interpreta si o vaza daca i-ar cere acest lucru. Filmul avea sa devina una dintre cele mai cunoscute pelicule marca Almodovar, castigand premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu in 2002 si un premiu Golden Globe pentru cel mai bun film intr-o limba straina, in 2003.

Dupa prima colaborare cu Almodovar, Anaya si-a construit progresiv o cariera de succes, jucand atat in filme spaniole care au facut o anume cariera internationala - cum ar fi "Lucia y el sexo" (2001), unde actrita interpreta un rol secundar, sau "Habitacion en Roma" (2010), in care Anaya detinea rolul principal, ambele filme in regia lui Julio Medem - dar si in succese internationale din categoria mainstream, cum ar fi "Van Helsing" (2004, regia Stephen Sommers) sau "Mesrine" (2008, regia Jean-Francois Richet). Cu toate acestea, o noua colaborare cu Almodovar, de data aceasta pentru un rol principal, parea a fi, intr-un anumit sens, adevarata lansare a carierei Elenei Anaya.

Citeste articolul integral in Sapteseri!

Recomandari