Căutare Live

Elizabeth Taylor: O viata in lumina reflectoarelor

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai reprezentative personalitati ale secolului XX, diva stralucind pe marile ecrane in filme precum „Cleopatra”, „National Velvet”, sau „Cui ii este teama de Virgina Woolf?”.

Viata ei privata extrem de colorata, succesul pe marele ecran si devotamentul cu care s-a dedicat actiunilor caritabile in lupta impotriva SIDA, nu au tinut-o nici un moment departe de luminile rampei, ea cunoscand succesul inca de la varsta de 12 ani.

Pe langa o cariera care a stralucit in lumina reflectoarelor, Elizabeth Taylor a starnit valva de-a lungul anilor cu cele sapte casatorii ale sale, poate ca cea mai renumita relatie fiind cea pe care a avut-o cu partenerul sau de ecran, Richard Burton, considerata ulterior una dintre cele mai celebre povesti de dragoste din cetatea filmului.

Insa, in primul rand, ea a fost cunoscuta ca una dintre cele mai de succes actrite, marcand imaginea Hollywoodului.

Varful carierei ei cinematografice a fost atins in decada anilor '50-'60, "actrita cu ochi violeti" primind patru nominalizari la Oscar in aceasta perioada, pentru rolurile din "Raintree Country", "Pisica pe acoperisul fierbinte", "Suddenly, Last Summer", si chiar recompensata cu primul premiu pentru "Butterfield 8". Pentru Elizabeth Taylor, cel de-al doilea Oscar a venit in anul 1963, pentru rolul din "Cui ii este teama de Virginia Woolf?".

Tot articolul, in Jurnalul National

Arnold Schwarzenegger revine in showbiz... Odcházení (Plecarea)...
Ultimele știri