Căutare Live

Explicația reală a gafei uriașe de la Oscar! Beatty, actorul care a deschis plicul buclucaș: ”Vreau să vă spun ce s-a întâmplat!”

Gafa uriaşă din finalul galei premiilor Oscar 2017, când Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că musicalul ”La La Land” a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului, deşi acest trofeu revenise de fapt lungmetrajului dramatic ”Moonlight”, a fost explicată de jurnalistul Ian Youngs, reporterul din Los Angeles al secţiunii Arts & Entertainment din cadrul grupului BBC.

Gafa uriaşă din finalul galei premiilor Oscar 2017, când Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că musicalul ”La La Land” a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului, deşi acest trofeu revenise de fapt lungmetrajului dramatic ”Moonlight”, a fost explicată de jurnalistul Ian Youngs, reporterul din Los Angeles al secţiunii Arts & Entertainment din cadrul grupului BBC, notează news.ro.

După ce un lungmetraj a fost anunţat în mod eronat câştigătorul categoriei ”cel mai bun film” - ”La La Land” în loc de ”Moonlight” - la cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar, foarte mulţi oameni s-au întrebat cum de a fost posibil un astfel de lucru.

Două plicuri pentru fiecare categorie

Două persoane numără voturile şi cunosc câştigătorii în avans. Fiecare dintre ei are un set complet de plicuru conţinând biletele cu numele câştigătorilor - în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut cu celălalt set.

Aceste persoane - angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) - stau fiecare la un capăt al scenei şi înmânează plicurile prezentatorilor atunci când aceştia intră în scenă pentru a înmâna un trofeu.

Aşadar, după ce Emma Stone a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, celălalt plic cu numele ei a fost înmânat lui Warren Beatty - care prezenta categoria ”cel mai bun film” - dintr-o eroare.

Acest fapt explică motivul pentru care Emma Stone, uluită, le-a spus reporterilor, după incident: ”Am ţinut biletul cu textul «Cea mai bună actriţă în rol principal” tot timpul cu mine. Nu sunt sigură ce s-a întâmplat”.

Martha Ruiz şi Brian Cullinan sunt cei doi angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) care au adus rezultatele pe scena Oscarurilor şi erau singurele persoane care cunoşteau rezultatele în avans.

Ezitarea lui Warren Beatty

Se părea că veteranul actor american se juca cu aşteptările spectatorilor atunci când, după ce a deschis plicul, a privit biletul, apoi s-a uitat în interiorul plicului încă o dată, pentru a vedea dacă acolo se află un alt bilet.

Actorul a verificat încă o dată biletulm apoi i-a arătat plicul coprezentatoarei sale, Faye Dunaway. Iar ea a citit ce scria pe bilet: ”La La Land”.

”Vreau să vă spun ce s-a întâmplat”, a explicat Warren Beatty. ”Am deschis un plic şi pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lungă spre Faye şi apoi spre public. Nu am încercat deloc să fiu amuzant”.

Citește și
colaj de imagini cu elena andreianu si crbl, langa oase si crbl la asia express
Cât de mult a crescut și ce frumoasă e fiica lui CRBL. Alesia moștenește frumusețea părinților
Cât de mult a crescut și ce frumoasă e fiica lui CRBL. Alesia moștenește frumusețea părinților
fotografie cu eclipsa de soare vazuta de aproape
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
colaj de imagini cu ioana tiriac imbracata in alb si negru
Cum arăta Ioana Țiriac înainte de schimbările făcute în ultima vreme. Fiica lui Ion Țiriac este foarte diferită
Cum arăta Ioana Țiriac înainte de schimbările făcute în ultima vreme. Fiica lui Ion Țiriac este foarte diferită
Mai multe articole

Jimmy Kimmel, prezentatorul galei, a dezvăluit după gală: ”A fost uluit, pentru că acel carton din interiorul plicului, pe care mi l-a şi arătat la un moment dat, scria «Emma Stone, La La Land»”.

”A fost un moment de confuzie, evident. Am crezut că va fi jucăuş şi simpatic şi va profita de acel moment, dar, în realitate, era la fel de perplex ca toată lumea din cauza faptului că numele ei (Emmei Stone, n.r.) era scris pe acel bilet”, a mai spus Jimmy Kimmel.

Greşeala a fost remediată

În timp ce producătorii filmului ”La La Land” erau deja pe scenă şi începuseră deja discursurile de mulţumire, cei doi angajaţi ai companiei PWC şi reprezentanţi ai Academiei de film americane au venit pe scenă pentru a îi informa pe actorii din distribuţia filmului şi pe membrii echipei acestuia - şi, totodată, lumea întreagă în acelaşi timp - că s-a produs o eroare îngrozitoare.

Fred Berger, un producător al filmului ”La La Land”, a spus: ”Ştiţi, de fapt noi am pierdut. Dar asta e”.

Colegul lui, producătorul Jordan Horowitz, a adăugat: ”Oameni buni, îmi pare rău, dar s-a produs o greşeală. «Moonlight», voi aţi câştigat Oscarul pentru cel mai bun film!”.

Iar cel de-al treilea producător al musicalului ”La La Land”, a adăugat: ”Nu este o glumă. Mă tem că prezentatorii au citit greşit”.

Jordan Horowitz a adăugat: ”Aceasta nu este o glumă. «Moonlight» a câştigat titlul de cel mai bun film!”. Apoi, producătorul a întins spre public şi spre o cameră de filmat biletul pe care scria ”«Moonlight», cel mai bun film», pentru a-şi dovedi spusele.

Înţelegând în sfârşit ceea ce s-a întâmplat, actorii, regizorul şi producătorii filmului ”Moonlight”, care urcaseră pe scenă la invitaţia organizatorilor, au început să se bucure în sfârşit, râzând şi strângându-se în braţe.

Lungmetrajul ”Moonlight” a câştigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că ”La La Land” a câştigat trofeul.

În total, filmul ”Moonlight” a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” şi ”cel mai bun actor în rol secundar”.

Musicalul ”La La Land” a triumfat în şase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună actriţă în rol principal”, ”cea mai bună regie artistică”, ”cea mai bună imagine”, ”cea mai bună coloană sonoră” şi ”cel mai bun cântec original”.

Credit foto: Hepta

Brigada Diverse rezolvă cazuri în ceruri! Cum au dispărut eroii celor mai frumoase comedii din istoria cinematografiei r... OSCARUL nu mai este ce-a fost! Gala decernării premiilor a înregistrat cea mai slabă audiență. Nici GAFA de la finalul s...
Ultimele știri