Căutare Live

Festivalul International de Film de la Iasi tine doar cinci zile

IIFF 2010 - Festivalul International de Film de la Iasi se tine si in acest an, dar cu bani mai putini. Vor fi doar cinci zile de evenimente cinematografice, anul trecut, la prima editie, festivalul desfasurandu-se timp de zece zile. Si numarul premiilor s-a micsorat, pentru ca valoarea celor pastrate sa nu se schimbe. Au ramas insa aceleasi sectiuni competitive

Organizat intre 6 si 10 octombrie (perioada a fost nitel decalata, pentru ca imediat vor incepe Serbarile Iasiului), IIFF 2010 este deschis "tuturor genurilor - de la horror la arthouse, de la pelicule de studio la cele "indie", de la documentar la animatie sau scurtmetraj - si reflecta entuziasmul cinefil al realizatorilor", asa cum sustin organizatorii (principalul organizator este Asociatia Romana de Film Independent).

In competitia oficiala - lungmetraj fictiune, scurtmetraj fictiune, documentar si film de animatie - au fost selectionate productii reprezentative ale celor "mai recente curente" din cinematografia internationala. Si de data aceasta, lungmetrajele sunt ale debutantilor. Din cele noua pelicule selectionate de criticul Anca Gradinariu, doua sunt romanesti: "Buna, ce faci?", regia Alexandru Maftei, si deja titratul "Morgen" al lui Marian Crisan, care vor concura cu filme produse in 2010 sau 2009 de cineasti din Georgia, Turcia, SUA, Croatia, Anglia, Germania si Spania.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Foto: IIFF

Filmul "Pas in doi", difuzat la Institutul Cultural Roman din Londra... Megan Fox renunta la Hollywood pentru teatru...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri