Căutare Live

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti 2010

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti EXPIFF aduce la Bucuresti, intre 24 - 28 noiembrie, cele mai valoroase productii ale cinematografului de avangarda din ultimii ani

Competitia Internationala EXPIFF va oferi publicului o serie de capodopere ale genului din ultimii ani, majoritatea premiere in Romania. EXPIFF propune publicului cinefil filme unicat, adevarate "lectii" de cinema experimental, productii emblematice care aduc in lumina posibilitatile nelimitate ale limbajului cinematografic. Fiecare film va fi sustinut de o contributie curatoriala complexa, menita a facilita accesul si a trezi interesul pentru o zona artistica radical inovatoare.

Echipa curatoriala a EXPIFF este extrem de onorata de a avea alaturi pentru aceasta editie curatori de talie internationala din zona filmului experimental: PETER VAN HOOF - Directorul Departamentului de Scurtmentraj al prestigiosului Festival International de Film Rotterdam - si MIGUEL VALVERDE - co-director al Festivalului International de Film Independent Lisabona - Indielisboa.

Fiecare dintre ei va prezenta publicului cinefil o selectie CARTE BLANCHE - parte componenta a Competitiei Internationale de Scurtmetraj - compusa din titluri-cheie ale programelor pe care le-au conceput in ultimii ani.

EXPIFF este de asemenea primul festival de film din Romania care promoveaza zona de granita dintre cinema si artele vizuale, oferind vizibilitate unor artisti proeminenti prin pozitia lor inovatoare, ale caror lucrari sunt indeobste prezentate in muzee si galerii de arta si doar rareori in sali de cinema. Punctul de intalnire al celor doua medii este un teritoriu extrem de fertil din punct de vedere creativ, din care au provenit de-a lungul anilor voci artistice unice precum Peter Greenaway, Derek Jarman, Andy Warhol, David Lynch si altii.

Sursa: bucuresti.24fun.ro

FOTO! Anne Hathaway si Jake Gyllenhaal pozeaza nud pentru promovarea noului lor film... VIDEO! "Portretul luptatorului roman la tinerete" a fost lansat aseara...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri