Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

O productie romaneasca cucereste Festivalul International de Film Studentesc Hollywood

Singura pelicula romanesca care a participat la Festivalul International de Film Studentesc Hollywood, "Poppies of  Bolero / Maci de Bolero", in regia lui Gabriel Boholt, a castigat premiul pentru cel mai bun film strain.

Din cele peste 200 de productii care au fost trimise din toata lumea, "Poppies of Bolero" a fost nominalizat cel mai bun film strain. La festival, au concurat filme din Bulgaria, Austria, Canada, SUA, China, India, Israel, Singapore, Taiwan.

Gabriel Boholt s-a facut cunoscut ca fotoreporter pentru mai multe cotidiene si reviste bucurestene. Renumele si l-a castigat datorita faptului ca a fost printre primii fotoreporteri romani care a ajuns in zone de conflict armat precum Transnistria - Tiraspol, Dubasari, Muntenegru - Potgorica, Kosovo, Kurdistan - Turcia. Pasiunile sale sunt fotografiile de moda, de studio sau publicitare. A participat si la expozitii de fotografie in tari precum Romania, Belgia, Germania, Spania, iar in 2007 a castigat marele premiul al Salonului International de Umor in Arta de la Bucuresti.

In prezent, este student la Facultatea de Arte din cadrul Universitatii Hyperion si lucreaza la Studioul Cinematografic ''Sahia Film''. Gabriel Boholt este si regizorul primului film documentar 3D realizat integral in Romania, intitulat ''Culegatorii de folclor''.

Poza: agerpress.ro

Recomandari