Live acumObservator 16
Prime Time 20:30iUmor

Filmul „1917”, premiat cu Globul de Aur şi nominalizat la Oscar, în cinematografele româneşti la finalul lunii

Filmul „1917” regizat de Sam Mendes, premiat cu două Globuri de Aur şi nominalizat la zece categorii ale premiilor Oscar, va rula în cinematografele româneşti din 24 ianuarie.

Lungmetrajul, cu Dean-Charles Chapman şi George MacKay în distribuţie, a fost lansat în cinematografele nord-americane în urmă cu trei săptămâni. În România, el este distribuit de Vertical Entertainment.

Acţiunea filmului are loc în timpul Primului Război Mondial, când doi soldaţi britanici primesc misiunea de a transmite un mesaj în teritoriul inamic şi ar putea salva astfel vieţile a 1.600 de militari.

Scenariul a fost scris de Sam Mendes şi Krysty Wilson-Cairns, iar din distribuţie mai fac parte Colin Firth şi Andrew Scott.

„A fost cel mai interesant proiect din cariera mea. Acest film nu este o poveste despre bunicul meu, ci mai degrabă despre spiritul lui – prin ce au trecut aceşti oameni, sacrificiile, sentimentul de a crede în ceva mai mare decât ei înşişi”, a spus Sam Mendes despre lungmetrajul său.

În urmă cu o săptămână, lungmetrajul „1917” s-a impus la două categorii principale ale Globurilor de Aur: regie şi film-dramă.

Acum, el este nominalizat la Oscar, între altele, la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună imagine”.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro