„La Gomera”, propunerea României pentru premiile Oscar! Rodica Lazăr şi Istvan Teglas, detalii de la filmări. „Nu am văzut în viața mea așa ceva!”

 

Filmul „La Gomera” al regizorului Corneliu Porumboiu este propunerea României pentru nominalizare la premiile Oscar de anul viitor. Rodica Lazăr şi Istvan Teglas, doi dintre actorii din distribuţia peliculei, au oferit detalii de la filmări.

„Nu am văzut în viața mea o astfel de reacție la un film. Cred că nici la o premieră de teatru”, a spus Rodica Lazăr, referindu-se la reacția publicului de la TIFF.

„Rolul meu este Magda, un procuror. Personajul mi-a plăcut foarte mult. Este un procuror cu foarte multe nuanțe. Are umor, are mister. Cred că toate personajele din film, de fapt, au mister”, a mai povestit Rodica Lazăr.

Colegul ei, Istvan Teglas, a explicat că astfel de roluri I se potrivesc actriței mai ales datorită faptului că are o voce foarte „pregnantă”.

„La filmări a fost o atmosferă foarte special, de concentrare, dar am și râs foarte mult. Mi se pare că toată lumea s-a înțeles cu toată lumea. S-au legat prietenii. A fost o armonie incredibilă”, a mai povestit actrița.

Cea mai nouă producţie a regizorului Corneliu Porumboiu spune povestea unui poliţist român corupt, implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. Titlul filmului dă numele locului unde se desfăşoară o bună parte din acţiune. Personajul principal, interpretat de Vlad Ivanov, ajunge pe insula spaniolă La Gomera, unde învaţă un limbaj codificat, care îl va ajută să elibereze un traficant aflat în arest, singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Pe lângă Spania, pelicula a fost filmată şi în România, dar şi în Singapore. O premieră pentru cineast, care până acum nu a realizat filme decât în ţara noastră. Din distribuţie mai fac parte Catrinel Menghia, Julieta Szonyi, Sabin Tambrea, Rodica Lazăr sau Istvan Teglas.

Producţia românească a intrat şi în competiţia pentru mult râvnitul trofeu, Palmes D'Or. În plus, a fost selectat la Festivalul de Film de la New York, alături de pelicule semnate de Martin Scorsese sau Edward Norton. La începutul lunii viitoare, „La Gomera” va fi prezentat şi publicului britanic, la Londra.

Un film noir, cu accente comice şi cu nenumărate răsturnări de situaţie. Aceasta este descrierea peliculei româneşti în paginile ziarelor din lumea întreagă. The Hollywood Reporter titrează că filmul spune povestea amuzantă a unui poliţist care îşi trădează şi departamentul şi gangsterii, în vreme ce revista franceză Telerama scrie că Porumboiu surpinde cu noul său film, o peliculă care se adresează unui public larg. Din 13 septembrie, La Gomera va intra şi în cinematografele din ţara noastră.facebook whatsapp twitter pinterest