Gala Astra Film Festival 2020 va fi însoţită de o proiecţie-reverenţă oferită cadrelor medicale

Gala de decernare a premiilor Astra Film Festival va avea loc duminică, începând cu ora 18.00, la Scena Lac din cadrul Muzeului Astra Sibiu. Publicul va asista la un spectacol oferit de artistul Adrian Naidin, din barcă.

Duminică, vor fi acordate Premiile din Competiţia România: Premiul pentru regie, Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul publicului.

Accesul la gală este liber, cu rezervare pe site, în limita locurilor disponibile.

Pentru rezervări: https://eventbook.ro/music/bilete-astra-film-festival-2020-gala-inchidere-concert-naidin?lang=en.

Ultima zi a festivalului va include, de la ora 17.00, tot pe Scena Lac, un concert susţinut de artista Ana Coman, iar după gală va avea loc o proiecţie-reverenţă (filmul „Transalpina, Drumul Regilor”) oferită cadrelor medicale, aflate de şapte luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei de Covid-19.

„Ediţia din acest an a fost şi pentru mine una surprinzătoare, deşi credeam că nimic nu mă mai poate surprinde, după 27 de ani de festival. Răspunsul publicului, care a venit în număr atât de mare şi a respectat atât de matur şi de civilizat regulile la care ne-a obligat pandemia, a fost emoţionant. Mă aştept să ne întâlnim în număr mare şi la Gala de decernare a Premiilor şi mă bucur mult că putem oferi o proiecţie-reverenţă cadrelor medicale”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al festivalului.

Ultimul weekend Astra Film Festival

Sâmbătă, de la ora 18.00, la Târgul de ţară va fi proiectat un film nominalizat pentru Premiul Publicului - „Lemn” (Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, EbbaSinzinger - România, 2020), despre afacerea globală a defrişărilor ilegale.

De la ora 20.00, este programată premiera naţională „Cursuri de iubire” (Malgorzata Goliszewska, Kasia Mateja - Poland, 2019), difuzată în Piaţa Mică, premiera mondială de la Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu” - „Tamás Barta - Grăbeşte-te, mama te aşteaptă acasă” (Eszter Hajdu - Ungaria, Portugalia, 2020) - film nominalizat la Premiul Publicului, şi un alt film-eveniment, nominalizat pentru Premiul Publicului: „30 de ani şi 15 minute” (Ştefan Mandachi – Romania, 2020), urmat de o discuţie vie cu Ştefan Mandachi (#şîeu).

Duminică, la Muzeul Astra (Amfiteatru) poate fi vizionată de minori versiunea scurtă a filmului „În plasa prădătorilor sexuali” (VítKlusák, Barbora Chalupová - Cehia, Slovacia, 2020). Apoi, publicul este aşteptat la Scena Lac la concertul plin de emoţie al Anei Coman (17.00). Urmează Gala de decernare a Premiilor (de la 18.00) şi concertul lui Adrian Naidin.

Pe Scena Lac va avea loc o proiecţie-reverenţă pentru cadrele medicale „Transalpina, Drumul regilor” (Dumitru Budrala - Romania, 2017), care sunt aşteptate cu mult respect la toate evenimentele din cadrul Astra Film Festival, inclusiv la Gala de decernare a Premiilor.

În acelaşi timp, de la ora 20.00, publicul este aşteptat în Piaţa Mică pentru filmul „Până la adânci bătrâneţi” (Tatjana Bozic - Croaţia, Olanda, 2014), despre o regizoare care îşi vizitează cinci foşti iubiţi pentru a descoperi de ce poveştile ei de dragoste se sfârşesc prost, respectiv la Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu”, Sibiu, pentru „Josefin & Florin” (Ellen Fiske, Joanna Karlberg - Suedia, 2019).

Biletele pentru AFF 2020 sunt puse în vânzare online (https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival) şi la casieriile AFF aflate la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16) şi în Piaţa Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film), respectivla Centrul Cultural "Ion Besoiu" (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Mai multe articole

Sursa: News.ro

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri