Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Geniul lui Stanley Kubrick va fi surprins in doua pelicule noi, realizate dupa scenariile sale

Dupa moartea sa in 1999, nu am crezut ca vom mai vedea unul dintre proiectele sale prelucrate pentru cinematografie. Totusi, compania media Entertainment One a pus mana pe doua dintre scenariile prolificului regizor Stanley Kubrick, considerat unul dintre geniile cinematografiei. Ele vor fi ecranizate pentru micul ecran.

Dupa capodoperele sale, "2001: A Space Odyssey", "A Clockwork Orange", "The Shining", "Eyes Wide Shut" si "Dr. Strangelove", Kubrick mai avea in plan doua proiecte cinematografice "Downslope" si "God Fearing Man". Desi nimeni nu poate garanta ca au potentialul de a ajunge la fel de indragite ca primele, scenariile pe care se vor baza filmele sunt realizate dupa doua povesti adevarate, demne de nominalizari la Oscar.

"Downslope" spune povestea adevarata a colonelului armatei confederate,John Mosby, care planuieste sa se razbune pe Generalul George Custer al Armatei Unionale, dupa ce acesta a capturat si spanzurat cativa dintre oamenii sai. Istoria celor doi este scoasa la iveala de narator, Shelby Foote, un istoric specializat pe luptele de culise din timpul Razboiului Civil.

"God Fearing Man" prezinta profilul unui barbat cu viata dubla; in timpul zilei, este Herbert Emerson Wilson, ministru canadian, numai pentru ca noaptea, sa devina cel mai priceput spargator de banci de la inceputul secolului XX. Priceperea sa in descifrarea codurilor si spargerea seifurilor este legendara si va fi surprinsa in cel de-al doilea film pregatit de compania cinematografica.

Producatorii Steve Lanning si Philip Hobbs se vor ocupa de aceste proiecte, Hobbs fiind si cel care a lucrat cu Kubrick la "Full Metal Jacket".

sursa foto: kubrickfilms.warnerbros.com

Recomandari