Căutare Live

"Goana” a castigat trofeul NexT 2011

Marele castigator al celei de-a cincea editii a Festivalului International de Film NexT este scurtmetrajul spaniol "La Huida/Goana”. Trofeul NexT a fost oferit sambata seara regizorului scurtmetrajului, Victor Carrey, alaturi de care au prezenti actorul Oriol Cabre Barrera si producatorul Carlos Vidal Ribas.

Trofeul NexT a fost acordat scurtmetrajului "La Huida" pentru "un moment de cinema pur care face sa se intalneasca traiectoriile fiintelor umane (si cele ale animalelor) pentru stilul si ritmul sau, pentru capacitatea sa de a innoi folosirea imaginilor in slow motion, pentru umorul sau, poezia si gratia care fac din acest film un adevarat moment de fericire", dupa cum a declarat pe scena Christian Guinot, membru al juriului NexT 2011 si unul din fondatorii Festivalului International de Scurtmetraj de Clermont-Ferrand.

Ariel Kleiman, realizatorul filmului "Deeper than Yesterday / La tot mai mare adancime" (Australia) a fost castigatorul Premiului "Cristian Nemescu" pentru cea mai buna regie, oferit de Institutul Cultural Roman. Cum realizatorul filmului nu a fost prezent in sala, premiul a fost inmanat unui alt regizor australian prezent intr-unul din programele paralele ale festivalului, incantat de succesul filmului si bucuros ca premiul va pleca in Australia.

Ina Nikolow si Benedikt David, sound designerii filmului "Talleres Clandestinos/Croitori clandestini" au castigat Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora. Din cele patru filme romanesti prezente in competitia acestei editii, juriul a acordat scurtmetrajului "Apele tac" (regia Anca Miruna Lazarescu) premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc, oferit de Abis Studio. Mariane Masone, membra a juriului NexT a motivat alegerea acestuia declarand ca "Apele tac" este mai mult decat un mod cinematografic de a incheia socotelile cu trecutul. Este un film de actiune plin de suspans si dovada unui mare talent.

Anul acesta, Juriul NexT a oferit doua mentiuni speciale, una pentru un film romanesc iar cea de-a doua pentru un scurtmetraj strain. Scurtmetrajul studentesc "Categoria Grea" (regia Olivia Caciuleanu) a castigat mentiunea speciala a juriului, alaturi de Diane Wellington in regia lui Arnaud des Pallières.

Ca in fiecare an, si publicul a avut sansa sa voteze pentru scurtmetrajul preferat din competitie. Anca Miruna Lazarescu a urcat de doua ori pe scena in seara de sambata alaturi de o parte din echipa filmului, si pentru a i se acorda Premiul publicului pentru film romanesc.

Cea de-a cincea editie a festivalului NexT se incheie astazi, 10 aprilie, spectatorii bucuresteni avand ocazia sa urmareasca pentru prima data sau sa revada, la Cinemateca Scala, filmele prezentate in cadrul sectiunii Short Matters Tour! a Academiei Europene de Film. Ultima zi de NexT se va incheia cu lungmetrajul "Las Malas Intenciones/Intentiile rele" prezentat in cadrul sectiunii si ei au fost NexT Generation, de la ora 21:00.

Citeste si Jurnalul!

Maria ta (N15)... Regizorul Sidney Lumet a murit la 86 de ani...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri