Antena Căutare

80 de ani de când începeau filmările pentru „Pe aripile vântului”. Secretul uluitor despre Clark Gable! Hitler și-a pus cohortele de naziști pe urmele lui

În anii 1930, Clark Gable era unul dintre cele mai mari sex-simboluri masculine din cinematografie, fiind chiar supranumit „Regele Hollywoodului”. Rolul Rhett Butler din „Pe aripile vântului/ Gone With The Wind” a fost cel ce i-a definit imaginea la nivel internațional. Un detaliu mai puțin cunoscut este acela că unul dintre fanii înfocați ai actorului a fost Adolf Hitler, care adora să urmărească filme ale acestuia la proiecții private.

În anii 1930, Clark Gable era unul dintre cele mai mari sex-simboluri masculine din cinematografie, fiind chiar supranumit „Regele Hollywoodului”. Rolul Rhett Butler din „Pe aripile vântului/ Gone With The Wind” a fost cel ce i-a definit imaginea la nivel internațional. Un detaliu mai puțin cunoscut este acela că unul dintre fanii înfocați ai actorului a fost Adolf Hitler, care adora să urmărească filme ale acestuia la proiecții private.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler a oferit 5.000 de dolari pentru orice persoană l-ar putea captura pe Clark Gable și l-ar putea aduce nevătămat în Germania.

Drama cumplită în urma căreia Clark Gable s-a înrolat în armată

Viața lui Clark Gable s-a schimbat pentru totdeauna după ce soția lui, Carole Lombard, a murit într-un accident aviatic, pe 16 ianuarie 1942. Ea a decedat după ce avionul DC-3 s-a prăbușit, în timp ce se întorcea acasă dintr-un tur pe front. Astfel, soția lui Clark Gable a fost declarată prima victimă colaterală americană din cel de-Al Doilea Război Mondial.

80 de ani de când începeau filmările pentru „Pe aripile vântului”. Secretul uluitor despre Clark Gable! Hitler și-a pus cohortele de naziști pe urmele lui

Această pierdere dureroasă l-a transformat complet pe Clark Gable. Actorul a fost devastat emoțional și a început să consume alcool în exces. Astfel, el a considerat că i-ar face bine să se înroleze în armată și a decis să îi scrie o telegramă președintelui Franklin D. Roosevelt, pentru a-i cere un rol în eforturile de război. Roosevelt l-a sfătuit pe Gable să rămână înm Statele Unite ale Americii, dar Gable a fost hotărât să se alăture armatei.

Clark Gable s-a înrolat în U.S. Army Air Corps pe 12 august 1942, ca artilerist. Actorul a urmat o perioadă de instruire de 13 săptămâni și a fost încadrat drept sublocotenent.

Nemții au pus ochii pe Clark Gable

La acea vreme, Us Air Force avea nevoie de un film de propagandă ce ar ajuta la recrutarea artileriștilor. Astfel, Gable a fost trimis în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord pentru a juca în filmul „Combat America”.

Când germanii au fost informați că Gable se află în Regatul Unit, aceștia au anunțat imediat că îl vor vedea pe actor curând în Germania, sperând că îl vor putea captura.

Însă, Clark Gable nu era o țintă ușoară. El a luat parte la multe misiuni militare și aproape și-a pierdut viața în timpul unor bombardamente, în Germania. Naziștii nu au reușit niciodată să îl prindă.

Hitler s-a înfuriat. Gable s-a temut că va ajunge să fie tratat ca o gorilă

Adolf Hitler a fost nemulțumit de eșecul germanilor în a-l captura pe Clark Gable în viață și l-a instruit oe Hermann Goering să ofere o recompensă oricărui pilot care i l-ar putea aduce pe actor.

80 de ani de când începeau filmările pentru „Pe aripile vântului”. Secretul uluitor despre Clark Gable! Hitler și-a pus cohortele de naziști pe urmele lui

Informația potrivit căreia exista un preț pe capul lui l-a deprimat pe Clark Gable. Actorul se temea că germanii îl vor captura, îl vor pune într-o cușcă, ca pe o gorilă, și âl vor trimite în Germania.

Totuși, Clark Gable nu a fost niciodată prins de naziști și a ajuns să fie promovat la gradul de maior. În timpul său petrecut în cadrul armatei, Clark Gable s fost recompensat cu mai multe medalii.

Pe 12 iunie 1944, Clark Gable și-a încetat serviciul militar, la cererea lui, și s-a întors în Statele Unite ale Americii, unde și-a continuat „domnia” ca „rege al Hollywoodului”.

Clark Gable a jucat alături de cele mai mari actrițe ale vremii, inclusiv Greta Garbo, Joan Crawford, Ava Gardner, Barbara Stanwyck, Jean Harlow, Claudette Colbert, Loretta Young, Rosalind Russell, Norma Shearer și, bineînțeles, Vivien Leigh – în „Pe aripile vântului”. În ultimul său film, „The Misfits”, actorul a apărut alături de Marilyn Monroe. Multe dintre femeile care au jucat în filme alături de Gable au susținut că au întreținut relații sexuale cu acesta.

Pe 10 decembrie se împlinesc 80 de ani de când începeau filmările pentru „Pe aripile vântului”. Acest film a fost recompensat cu nouă premii Oscar şi a avut cele mai mari încasări din acea vreme.

Moartea fulgerătoare a lui Paul Walker a schimbat scenariul pentru “Furious 7”! Cum trebuia, de fapt, să se termine film... Filmul care va umple sălile de cinema! Trailerul său a devenit cel mai vizualizat din istorie, un record stabilit în pri...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x