Începe bătălia pentru Premiile Oscar 2016! Regizorii Alejandro Inarritu și Ridley Scott se află printre favoriţi

 
+2 click pentru
galerie

Regizorii Alejandro Inarritu ('The Revenant') și Ridley Scott ('The Martian') se numără printre cineaștii nominalizați la premiile sindicatului regizorilor americani, Directors Guild of America (DGA), care vor fi decernate pe 6 februarie și care sunt considerate un barometru pentru premiile Oscar.

Cei doi îi vor avea drept contracandidați pe Tom McCarthy ('Spotlight'), Adam McKay ('The Big Short') și George Miller ('Mad Max: Fury Road'), potrivit selecției anunțată de sindicat. Este vorba de a patra nominalizare pentru Inarritu, ca și pentru Ridley Scott, care nu a câștigat niciodată premiul.

Alejandro Inarritu l-a obținut anul trecut înainte de a câștiga Oscarul pentru cea mai bună regie pentru comedia sa fantastică 'Birdman', care se petrece aproape în întregime într-un teatru.

Cel mai recent film al regizorului mexican, 'The Revenant', cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, l-a plasat din nou printre favoriți la sezonul premiilor de la Hollywood. Lungmetrajul a fost filmat cu lumină naturală și în condiții meteo foarte grele, sub un frig pătrunzător. Filmul a primit deja trei premii Golden Globe (regie, dramă, actor). VEZI AICI lista completă a câştigătorilor de la Globuri de Aur 2016!

"The Martian" în regia lui Ridley Scott a fost recompensat cu două premii Golden Globe, pentru cel mai bun film de comedie și cel mai bun actor de comedie pentru Matt Damon. Lungmetrajul marchează o revenire a legendarului regizor al unor filme precum 'Alien', 'Blade Runner', 'Thelma et Louise', sau 'Gladiator'. În vârstă de 78 de ani, Ridley Scott nu a primit niciun premiu Oscar.


Premiile DGA, care vor fi decernate pe 6 februarie, sunt un bun indicator al Oscarului acordat pentru cea mai bună regie.

Decernarea Premiilor Oscar din acest an va avea loc pe 28 februarie 2016, la Dolby Theatre, în California. Printre filmele favorite se numără "The Revenant", "Spotlight", "The Danish Girl", "Carol", "The Big Short", "Bridge of Spies".

Sursa: agerpres.ro

Citeşte şi:

"The Danish Girl": Filmul vieţii pentru Eddie Redmayne sau cum să pui Hollywood-ul la picioare cu rolul primului transsexual din lume

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe