Institutul Cervantes va găzdui luni şi marţi proiecţii Película, în aer liber, pe terasă

Institutul Cervantes din Bucureşti va găzdui, luni şi marţi, în El Patio, spaţiul în aer liber dedicat evenimentelor culturale, două proiecţii din cadrul Festivalului de Film Película: "La camarista/ Camerista" (Mexic, 2018) şi "Planta Permanente/ Cantina", coproducţie Argentina şi Uruguay.

Accesul la eveniment se face doar pe bază de bilet achiziţionat pe eventbook.ro cu cel târziu 24 de ore înainte de proiecţie.

Luni, 14 septembrie, de la ora 20.30, iubitorii de filme au ocazia să vadă un film pe care The New York Times l-a descris drept sublim, conţinând „scântei de umanitate, ce par aproape miraculoase”: "La camarista/ Camerista" (Mexic, 2018), în regia Lilei Avilés, cu Gabriela Cartol şi Teresa Sánchez, spune povestea Evei, o tânără cameristă dintr-un hotel luxos din Mexico City, care se confruntă cu monotonia zilelor lungi de muncă examinând în tăcere lucrurile uitate şi făcându-şi prieteni care îi alimentează visul recent descoperit de a duce o viaţă mai bună, anunţă Institutul Cervantes.

Filmul a câştigat Premiul pentru debut la Premiile Ariel (Mexic, 2019) şi a fost nominalizat la aceeaşi categorie la Premiile Southerland (Londra, 2018). Anul trecut a câştigat Premiul Juriului la Película 4.

Marţi, 15 septembrie, cu începere de la aceeaşi oră, cinefilii pot viziona "Planta Permanente/ Cantina" în regia lui Ezequiel Radusky, o coproducţie Argentina şi Uruguay, cu Liliana Juarez şi Rosario Belflari.

Lila, o femeie de serviciu într‑o clădire a municipalităţii din provincie de peste 30 de ani. Ea este o figură importantă în societatea structurată cu grijă, datorită unei cantine neoficiale pentru angajaţi, pe care o conduce împreună cu prietena ei, Marcela. Când Lila are ocazia să renoveze cantina şi să o administreze oficial ca şefă, această avansare neaşteptată provoacă invidia Marcelei şi este începutul unei lente descompuneri a delicatului statu-quo din departament. La Festivalul de Film Mar del Plata, Liliana Juarez a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Película, festivalul dedicat filmului şi culturii ibero-americane din România, a ajuns la ediţia a cincea şi se desfăşoară în perioada 9-16 septembrie, atât online, pe platforma Cinesquare, cât şi offline, la Cinema Elvire Popesco şi la Institutul Cervantes.

Filmele sunt programate la ora 20.30, iar accesul se face începând cu ora 19.45, pentru a putea respecta regulile de acces.

Sursa: News.ro

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri