Căutare Live

"Lost Springs 2", regizat de Andrei Dobrescu, singurul scurtmetraj romanesc selectat la Festivalul de la Clermont-Ferrand

Scurtmetrajul "Lost Springs 2", regizat de Andrei Dobrescu, a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, Franta, care se va desfasura intre 27 ianuarie - 4 februarie.

Aflat la cea de 34-a editie in 2012, festivalul francez este una dintre cele mai importante competitii de scurtmetraj din lume si este al doilea festival din lume ca numar de spectatori, dupa Festivalul de la Cannes.

Anul acesta, la Festivalul de la Clermont-Ferrand au fost inscrise 5701 de filme, fiind selectate 77 de titluri printre care se numara si "Lost Springs 2". Scurtmetrajul lui Andrei Dobrescu este singurul film romanesc prezent in competitie si va avea sapte proiectii in diferite sali ale festivalului.

"Lost Springs 2" este construit pe povesti din realitate, care, puse una langa alta, creeaza o lume fantastica. O reporterita (Diana Cavallioti) ii ia un interviu lui Dan Olimpiu Novac (Radu Barzanu), un regizor de film intors din America, pentru a-l include in Enciclopedia Personalitatilor. Dan Olimpiu Novac facuse un documentar despre Lost Spring, unul dintre cele patru orase din SUA cu un singur locuitor.

Lost Spring a fost o asezare miniera, iar cand a fost inchisa mina, oamenii au parasit locul, o singura femeie preferand sa ramana. In prezent, locul este un punct turistic.

Andrei Dobrescu va fi prezent la Festivalul International de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand pe toata durata desfasurarii acestuia. "Acest festival ofera sansa ca "Lost Springs 2" sa fie vazut de profesionisti din industria filmului. Scurtmetrajele sunt destinate publicului de festival. Oricum, viata unui scurtmetraj este foarte scurta. Un scurtmetraj traieste in medie un an, doi", a spus regizorul.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Festivalul Animatiei Macedonene a inceput la Cinematograful "Victoria"... "The Artist" si "The Descendants", cele mai bune filme la Globurile de Aur 2012! Vezi lista castigat...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri