Lumea filmului primește o LOVITURĂ NĂPRASNICĂ. A MURIT unul dintre cei MAI MARI. Milioane de români l-au văzut jucând!

Celebrul actor rus Oleg Tabakov, cunoscut pentru rolurile sale din filme cult din epoca sovietică, a decedat luni la vârsta de 82 de ani, a anunţat Teatrul de Artă din Moscova al cărui director artistic a fost.

''Oleg Pavlovici (Tabakov) a murit luni, la spital, în urma unei îndelungate şi grave afecţiuni'', a indicat conducerea teatrului pentru agenţiei rusă de ştiri TASS.

Născut în 1935 la Saratov, în sud-vestul Rusiei, Oleg Tabakov s-a alăturat în 1956 trupei teatrului moscovit Sovremennik, devenit unul dintre cele mai cunoscute din Rusia, după ce a fost reperat de către fondatorul acestuia, celebrul regizor de teatru Oleg Efremov.

Lumea filmului primește o LOVITURĂ NĂPRASNICĂ. A MURIT unul dintre cei MAI MARI. Milioane de români l-au văzut jucând!

În 1967, el interpretează rolul lui Nikolai Rostov în ''Război şi pace'', în regia lui Serghei Bondarciuk, primul film sovietic recompensat, în 1969, cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin.

Oleg Tabakov a jucat şi în mai multe pelicule cult sovietice precum ar fi ''Şaptesprezece momente de primăvară'' (1973) şi ''Moscova nu crede în lacrimi'' (1979), care a câştigat, la rândul său, în 1981, Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

După ce a condus între anii 1971 şi 1976 Teatrul Sovremennik, el pune bazele unui ''teatru-studio'', Tabakerka, dedicat tinerilor actori care doreau să deprindă tehnica sa de actorie.

Începând din 2004, Oleg Tabakov a preluat conducerea artistică a Teatrului de Artă din Moscova.

În 2009, el a înfiinţat o nouă şcoală de artă dramatică.

Tată a patru copii din două căsătorii, Oleg Tabakov a primit titlul de ''Artist al poporului din URSS'', cea mai înaltă distincţie în domeniul culturii.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care i-a acordat o medalie onorifică, a prezentat condoleanţe rudelor sale, precizează sursa citată.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri