Căutare Live

Lungmetraje de Pedro Almodóvar, Elia Suleiman şi Bong Joon-ho, în festivalul Les Films de Cannes à Bucarest

Lungmetrajele „Dolor y gloria”, de Pedro Almodóvar, „It Must Be Heaven”, de Elia Suleiman, şi „Parasite”, de Bong Joon-ho, se numără între primele cinci producţii anunţate în programul ediţiei de anul acesta a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc în perioada 18 - 27 octombrie.

Lungmetrajele „Dolor y gloria”, de Pedro Almodóvar, „It Must Be Heaven”, de Elia Suleiman, şi „Parasite”, de Bong Joon-ho, se numără între primele cinci producţii anunţate în programul ediţiei de anul acesta a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc în perioada 18 - 27 octombrie.

O meditaţie elegiacă asupra morţii şi a creaţiei, o peliculă burlescă despre rădăcini şi identitate, o satiră socială, o poveste de epocă feministă şi un comentariu hipnotic şi stilizat despre fericire vor fi proiectate la cea de-a zecea ediţie a festivalului.

„Dolor y gloria” , cel de-al 21-lea lungmetraj al lui Pedro Almodóvar într-o carieră de peste patru decenii, a fost prezentat în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, unde Antonio Banderas a fost premiat pentru interpretare. Din distribuţie mai fac parte Penélope Cruz, Julieta Serrano, Nora Navas şi Asier Etxeandia.

În film, propunerea Spaniei pentru o nominalizare la Oscar, Banderas este Salvador Mallo, cineast fictiv aflat la apusul carierei, care face o călătorie mentală în trecut.

Elia Suleiman a fost recompensat chiar de la debut: lungmetrajul „Chronicle of a Disappearance” a fost declarat la Festivalul de la Veneţia 1996 cel mai bun film. În 2002, „Divine Intervention” a câştigat premiul juriului la Cannes. În „It Must Be Heaven” (premiat de juriul de la Cannes 2019 cu menţiune specială), regizorul explorează noţiuni precum identitatea, naţionalitatea şi apartenenţa şi în care cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poţi simţi „acasă?”.

Înainte să devină regizor, Bong Joon-ho a studiat sociologia şi filmul la Academia de Arte Frumoase din Coreea. „The Host”, proiectat în 2006 la Cannes, în programul Quinzaine des Réalisateurs, paralel festivalului, i-a cimentat reputaţia. În 2009, a prezentat „Mother” în cadrul secţiunii Un Certain Regard, iar în 2017, a făcut saltul în competiţie cu satira „Okja”.

„Parasite/ Gisaengchung” a fost anul acesta recompensat cu Palme d’Or. Filmul e o tragicomedie despre inegalităţile sociale din Coreea modernă, aclamat, deopotrivă, de critici şi public.

Filmele „Dolor y gloria”, „It Must Be Heaven” şi „Parasite” vor fi distribuite în România de Independenţa Film.

Regizoarea Céline Sciamma a participat la Festivalul de la Cannes cu trei filme: „Naissance des pieuvres”, în secţiunea Un Certain Regard 2006, „Bande des filles”, în Quinzaine des Réalisateurs 2014, şi „Portrait de la jeune fille en feu” , în competiţia din 2019. Acesta din urmă a fost premiat pentru scenariu.

Acţiunea este plasată în 1770. Marianne este o pictoriţă angajată să realizeze portretul unei tinere aristocrate întoarsă de curând de la mănăstire care, însă, refuză să pozeze. Marianne va fi nevoită să o picteze în secret.

Regizoarea austriacă Jessica Hausner a prezentat anul acesta, în competiţia de la Cannes, filmul „Little Joe” . A fost prima ei selecţie în competiţia festivalului. Actriţa Emily Beecham a fost premiată pentru interpretare. „Little Joe” este un comentariu clinic, stilizat, pe marginea vanităţii umane şi a fericirii ca marfă.

Ediţia a zecea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films.

Ediţia va cuprinde o secţiune specială dedicată lui Vlad Ivanov, pentru a marca 50 de ani de la naşterea actorului.

Sursa : news.ro

BIDFF 2019 - Marele premiu, acordat ex aequo. Documentarul „Maguy Marin: L'urgence d'agir” a închis festivalul... „Mo”, cu Dana Rogoz, Mădălina Craiu şi Răzvan Vasilescu, din 4 octombrie în cinematografele româneşti...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x