Căutare Live

Maine, scurtmetraje pline de „Pacate Capitale” la ShortsUP

Cele mai „pacatoase” si mai premiate filme scurte vor fi proiectate la Atelierul de Productie

Festivalul neconvențional dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume revine sambata, 9 octombrie, de la 20.00, cu o proiecție complexa la Atelierul de Productie. ShortsUP este un proiect al Asociației ORICUM si Feeder.ro.

Programul de scurtmetraje se numește „Pacate Capitale" și include filme premiate, controversate și pline de eroi avari, leneși sau desfranați, care le vor provoca spectatorilor Manie, Invidie și multe hohote de ras.

Despre "Cashback" (r. Sean Ellis) s-a spus ca este o inovație vizuala care-ti taie rasuflarea. O confirma 14 premii, intre care Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival și o nominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizat un lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul - popularitatea scurtmetrajului a ramas insa mult mai mare.

Sambata, la ShortsUP, mai poate fi vazuta și producția franceza Brainstorming din 2009 (r. David Freymond), un „Matrix" al scurtmetrajelor, care ridica o intrebare incomoda: este sexul la prima intalnire un pacat de moarte? Na Wewe (r. Ivan Goldschmidt), producție belgiana din 2010, e bazat in intregime pe fapte reale - in Burundi, razboiul civil provocat de ura rasiala a dat naștere unui genocid fioros. A obținut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Bruxelles.

Programul de doua ore cu filme bune in doze mici (fiecare avand de la 7 la 20 de minute) va fi completat de muzica live a celor de la Brazda lui Novac & friends, care vor propune și piese in premiera. Dupa Brazda lui Novac, experiența urbana ShortsUP continua cu SEB, unul dintre cei mai cunoscuți DJ bucuresteni.

Atelierul de Producție va fi imparțit pe zone și decorat pentru fiecare dintre cele 7 pacate. Pereții vor vorbi pe limba lenesilor, avarilor, trufasilor, desfranaților, lacomilor și manioșilor. Picturile Alexandrei Albu și decorurile realizate de Florina Isai vor crea o atmosfera memorabila, atat pentru spectatorii slabi de inger, cat și pentru cei „pacatoși". Alexandra Albu este unul dintre artiștii grafici ai avangardei bucureștene, cunoscuta in special pentru personajul Bob, care apare in picturile și instalațiile sale.

Trailerul poate fi vazut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video/

Biletele pentru evenimentul ShortsUP de sambata pot fi cumparate la intrare și ofera acces la intregul program: filme, muzica live, expoziția de arta și happeninguri. Prețul unui bilet este 20 RON. Atelierul de Producție este situat foarte aproape de stația de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii, 160.

Dragos Bucur, aproape de marea lovitura cu "The Way Back"... "Pacate capitale" la ShortsUP...
Ultimele știri