Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Motor, actiune! Festivalul de film de la Venetia debuteaza astazi

Cea de-a 69-a editie a festivalului de film de la Venetia debuteaza astazi. Orasul iubirii se transforma pentru cateva zile in capitala mondiala a filmului. Organizatorii evenimentului sper ca editia de anul acesta va fi un succes, chiar daca printre invitati nu se mai numara vedete precum George Clooney, Angelina Jolie sau Madonna.

Palatul festivalului, din cartierul venetian Lido, isi va primi oaspetii cu si mai multa stralucire decat pana acum, caci zona de acces a fost renovata. La editia de anul acesta vor fi prezenti cineasti foarte apreciati, dar nu si stele mari, care sunt asteptate sa revina la festival anul viitor. Totusi, vedetele nu vor lipsi de pe covorul rosu. Jeanne Moreau, Claudia Cardinale, Ben Affleck sau Robert Redford si-au anuntat prezenta la venetia. Orasul vuieste deja de turisti dornici sa surprinda orice vedeta le iese in cale.

Cel mai controversat film de la Venetia se anunta a fi "Maestrul", de Paul Thomas Anderson. O pelicula despre un cult religios foarte, asemanator cu celebra biserica scientologica.

In competitie si in afara ei vor fi prezentate nu mai putin de 50 de premiere mondiale. Debutul in lungmetraj al regizorului roman Paul Negoescu, "O luna in Thailanda", este selectionat in cadrul Saptamanii Internationale a Criticii.

Recomandari