Căutare Live

Musicology, scurtmetraje la Opera

Cele mai premiate si mai "musicale" scurtmetraje urca pe scena Operei Nationale Bucuresti pe 27 martie, de la 22:00, impreuna cu 50 de artisti ce vor interpreta live muzica clasica si beaturi hip-hop.

In filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, ShortsUP si Vodafone Romania aduc la Opera Nationala sunetele care fac filmele ceea ce sunt, uriase generatoare de emotii, de intrebari si uneori de raspunsuri.

Scurtmetrajele din program se disting nu numai prin valoarea artistica validata de numeroase premii internationale, ci si prin coloana sonora, care joaca un rol principal. Proiectul Musicology va pune alaturi, pentru prima data pe o scena nationala, filme de scurtmetraj, o orchestra de muzica clasica si artisti hip-hop.

Este evenimentul in care artistii "underground" poarta frac, iar instrumentistii de la Opera tricouri cu smiley faces. Orchestra de muzica clasica va crea live coloana sonora a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit in lyrical hip-hop cu un cor de copii in background. Nu vor lipsi momentele de dans si invitatii speciali, care vor interactiona cu publicul.

"Pentru o seara, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor pasi cu emotie, pentru prima oara, pe scena Operei Nationale, principala scena lirica a tarii. Ne dorim sa intarim astfel mesajul intregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare in sine, care merita intreaga atentie", spune Razvan Crisan, fondatorul Asociatiei Oricum, organizatorul evenimentului. (citeste mai mult...)

Sursa: Jurnalul National

Circul Vesel... Mihai Calin prezinta Gala Premiilor GOPO...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri