Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Netflix a anunțat că va șterge scena sinuciderii din serialul „13 Reasons Why”, urmând sfatul unor experți

Serialul, bazat pe cartea omonimă, descrie, în ultimul episod al primului sezon, sinuciderea protagonistei, şi conţine o scenă în care Hannah îşi taie venele în cadă.

Netflix Inc. va înlătura, la sfatul unor experţi, scena sinuciderii din primul sezon al serialul pentru adolescenţi „13 Reasons Why”, a anunţat compania, marţi, pe Twitter.

Serialul, bazat pe cartea omonimă, descrie, în ultimul episod al primului sezon, sinuciderea protagonistei, şi conţine o scenă în care Hannah îşi taie venele în cadă.

Compania a scris pe Twitter că, la sfatul unor experţi medicali, „am decis împreună cu creatorul Brian Yorkey şi producătorii «13 Reasons Why» să edităm o scenă în care Hannah îşi ia viaţa”.

Serialul de succes a fost criticat de mai multe grupuri, între care Parents Television Council (PTC), pentru că, spun ele, glorifică sinuciderea în rândul tinerilor.

PTC, care a făcut lobby pentru anularea serialului, a apreciat decizia luată de compania de streaming. „Netflix a recunoscut în sfârşit impactul dăunător pe care îl are conţinutul explicit asupra copiilor”.

Potrivit unui studiu, numărul sinuciderilor în rândul adolescenţilor americani a crescut cu aproximativ o treime în luna următoare debutului serialului Netflix, în aprilie 2017.

Cercetătorii au spus că studiul a fost limitat şi nu au putut face o legătură cu „13 Reasons Why”.

Serialul spune povestea unei adolescente care înregistrează 13 casete în care explică de ce a decis să îşi pună capăt vieţii.

Un al doilea sezon al serialului a fost lansat în mai 2018, iar al treilea este în dezvoltare.

Sursa : news.ro